Sistem toplamayı nasıl öğrenebilirim?

Birisi42

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Mars
Kendime 6.500 TL civarı bir sistem toplamak istiyorum ama konu bu değil. Hangisinin hangisiyle uyuştuğunu hangi RAM iyi hangisi kötü Intel 10400 gibi bir şey vardı herhalde o ne işe yarıyordu. Sonra hangi ekran kartı iyi. Ryzen 3500 ne vb. bunun gibi teknik bilgileri nereden öğrenebilirim? Yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler.

Ders 1: Dandik PSU önerme.

Ders 2: Bütçenin yarısı ile ekran kartı al.

Ders 3: Hava sirkülasyonu iyi bir kasa al. Örnek olarak Darkflash Pollux veya Zalman N5.

Ders 4: Alacağın SSD 'ye dikkat et.

Ders 5: RAM 'i çift kanal al.

Ders 6: Darboğaz yapmayacak donanımları al. Birbiri ile uyumlu olsunlar. Mesela I3 10100F işlemcinin yanına RX 570 4 GB > GTX 1650 Super > GTX 1660 Super > RTX 2060 ekran kartlarını koy. Not: Kartların gücü ilerledikçe artıyor.

Ders 6: Monitörden anlamıyorsan alma/önerme.

Ders 7: Alacağın anakartın veya işlemcinin soketi birbiri ile uyumlu olmalı.

Ders 8: Bilgisayarcılara güvenme, parça çalabilirler. Ayrıca bilgisayar alacağın yerdeki çalışan sana milattan kalma önce ekran kartı veya işlemciyi uzay mekiği diye satabilir. "Hemşeri hemşeriyi gurbette öttürür." diye bir atasözü var ama konuyla alakası azıcık var.

Daha ne diyebilirim ki?

@asimavi1538 uzaktan bakınca harbiden komik geliyor. :D

Kendime 6.500 TL civarı bir sistem toplamak istiyorum ama konu bu değil. Hangisinin hangisiyle uyuştuğunu hangi RAM iyi hangisi kötü Intel 10400 gibi bir şey vardı herhalde o ne işe yarıyordu. Sonra hangi ekran kartı iyi. Ryzen 3500 ne vb. bunun gibi teknik bilgileri nereden öğrenebilirim? Yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler.

@Samotne Ciasteczka Discord üzerinden bana yardımcı olmuştu ♥ sorun isterseniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı