Sistem toplamayı nasıl öğrenebilirim?

Herkese teşekkürler. Kendim biraz öğrenmeye çalışacağım eğer bir sorun olursa yeni konu açıp soracağım. Herkese yardımları için teşekkürler.

Zamanla öğrenirsiniz. techno3030'da karnından bilgisayar bilerek doğmadı.

Şunları aklınızda tutmalısınız mesela.

Herkese teşekkürler. Kendim biraz öğrenmeye çalışacağım eğer bir sorun olursa yeni konu açıp soracağım. Herkese yardımları için teşekkürler.

Mesela kesinlikle Adata SU630 SSD almamalısın. Kesinlikle ama kesinlikle almamalısın.

Dürüst oluyorum, kötü bir sistem olmuş. Sistemin fiyatını bilmiyorum ama kesinlikle daha iyisi toplanabilir.

Piyasayı iyi takip etmen gerekiyor, hangi parçanın hangisinden daha güçlü olduğu bilmen gerek. Örneğin bu sistemde 3500X yerine 10400F tercih etmeliydin.

Benchmark videoları izleyerek ekran kartlarının arasındaki FPS farklarına bak. Reddit'te veya burada ekran kartı ile ilgili yaşanan sorunlara bak. RX570 yerine 1650 Super tercih edebilirdin.

Özellikle güç kaynaklarını önermediğimiz belli başlı markalar var, GamePower bunlara dahil. Güç kaynakları ayrı bir konu, oldukça detay içeriyor. Şimdilik bu kadar detay öğrenmene gerek yok, hangi modelleri önerip hangi modelleri önermemen gerektiğini bilsen yeter.

En önemlisi bence fiyatlar. Akakçe üzerinden donanımların güncel fiyatlarını sürekli kontrol et, sabit önerilerde bulunma.

Benim ve diğer bilgili arkadaşlarımın topladığı sistemleri incele, kopyala yapıştır da yapabilirsin, problem değil. Bu bilgileri zamanla öğreneceksin. Ben 15 yaşımdayım, 5 yıldır donanımları araştırıyorum ve inceliyorum. Aşağıdaki rehberlere bakmayı da ihmal etme.

Techopat, donanım arşivi, PC hocası ya da ona benzer kanalların yorumlara sistem toplama önerisi isteyebilirsin. Ya da geçmişte çekilen sistem toplama videolarındaki sistemleri alabilirsin. Burada ise güncel sistemler hakkında bilgi ve tavsiye alabilirsin. Söyleyeceklerim bu kadar.

Mesela kesinlikle Adata SU630 SSD almamalısın. Kesinlikle ama kesinlikle almamalısın.
Çok haklı bir mesaj. Ekran kartı, işlemci diye uğraşırken ''amaan senelerce HDD kullandık zaten, en kötü ne olabilir ki?'' diyerekten aldım ve dandik bir HDD'nin yarısı hızında yazıyor şuan. Kesinlikle ama kesinlikle ucuz diye bu SSD'yi almayın. 20 liralık USB bellekler bile daha güvenilir. En azından stabil çalışıyorlar.

Uzaktan bakınca nelerin komik geldiğini ah bir bilebilsen

Neyse zamanla anlaşılır neye güldüğümüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…