Sistem toplarken Intel mi AMD mi?

forever05252

Decapat
Sıfırdan bir oyun bilgisayarı dizmeyi düşünüyorum fakat işlemci konusunda birçok şüphem var. Bu zamana kadar hep işlemci olarak Intel'i daha önde ve daha iyi olarak bildim ve çevremden aldığım duyumlar da öyleydi. Fakat son zamanlarda AMD'nin işlemcileriyle ilgili çok yazı, video vs şeyler gördüm. İki arada bir derede kaldım açıkcası. Intel daha güvenilir geliyor ama AMD'yi tavsiye edenler de çok kafamı karıştırıyor. Son olarak da anakartta Asus'la MSI arasında kaldım. Tavsiyeleriniz, önerileriniz varsa yardımcı olur musunuz ? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl AMD şu an daha güvenilir bence. Intel gibi her sene chipset değiştirmiyor ve gerçekten geliştiriyor işlemcilerini. Intel 7700K'dan AMD R5 2600'e geçmiş biri olarak AMD alın derim. Anakart olarak da BIOS'unun güzelliğinden dolayı ASUS derim.

Bütçenizi belirtirseniz daha iyi yardımcı oluruz.

Knight online ve league of legends tarzı oyunlarda intel aşırı fazla FPS veriyor. Ryzen 2700X kullanıyordum intele döndüm. Şuan gayet memnunum.

2 ay önce Amd topladım pişmanım. İşlemciyi Çarşamba günü garantiye gönderdim tam yük altında bile olması gerektiğinden yavaş çalıştığı için. Tövbeler olsun bir daha Amd beleş veriyorum dese küfür eder geri çeviririm. İlk kez Amd denemeye karar verdim bu sene ve benim içim hüsran oldu.

Bütçede çok önemli bir faktör bu konuda. Her bütçe aralığında tek bir markanın üstünlüğü olduğu düşünmüyorum. Bence kabaca söylemek gerekirse İntel daha kaliteli bir marka ama AMD F/P konusunda daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…