Sistem Toplarken Parçalar Hangi Sırayla Alınmalı?

İlerde daha iyi parçalar çıkacak deyip geçmek doğru değil. Hangi seriler ne zaman çıkıyor ona bakmak lazım. Zaten yeni nesil ekran kartları çıktı. Başka bir seri 2 yıl daha yok. Sadece 1050 450 falan çıkar. Gelecek senenin başında zen işlemciler çıkacak diyorlar. İşlemciyi o vakitte almakta fayda var. Bunlardan başka yakın zamanda çıkacak yeni teknoloji gözükmüyor. Varsa bilginiz bilgilendiriniz. Sıralamayı düzgün yaptıktan sonra zamanla parçaları almak bütçe açısından mantıklı bir şey. İlk başta harici gpu,ssd,16gb ram almassın fiyatta 2000 tl lik bir azalma olur. Bütçen rahatlar. Zaman geçtikçe gpu ssd ram alırsın güzel bir sistemin olur.
 
İşlemci (i3 6100 gibi), anakart, ram, hdd, monitör ve kasa (güç kaynağı olan). En azından bunları tek seferde alıp sistemi çalıştırman gerekir. Çünkü aldığın parçaların sıkıntı çıkarmayacağının hiç bir zaman garantisi yok. En kaliteli ürün bile beklenmedik sorunlar çıkarabiliyor ve zamanında 1'e 1 değiştirmen gerekiyor. Bunun da sözleşmelerdeki gibi 14 iş günü süresi var. Daha sonra ekran kartı, ssd, belki +80 güç kaynağı vb. sonradan eklenebilir.
 
1050 falan çıkmayacak öncelikle onu belirteyim. Nvidia, 1050 çıkarmak yerine 1060 3GB modelini çıkardı. Gücünü kesti, RAM'i yarıya indirdi ama 1060 diye satıyor. 1060'dan düşük kart alıyorum algısını kaldırmak için ortadan. AMD tarafında zaten 460, 750Ti'dan biraz fazla performans veriyor. Online oyunlar için en düşük alınması gereken kart o. 450'si ne performans verecek anlamadım ben.

Sizin soruya gelirsek, ekran kartı, işlemci, anakart sonraya bırakılması gerek ilk parçalar çünkü yeni gelen ekran kartları halen daha olması gereken fiyata düşmedi. Düşecekler. İşlemci olarak Zen geliyor onu beklemek artık farz oldu. He baktık Zen kötü çıktı anakartı almamıştık zaten Skylake toplarız. Duruma göre belkide Maxvell. Ama her sistem için ortak olan parçalar RAM gibi SSD, HDD gibi bunlar alınabilir. Ama her yerden değil. Ucuzunu araştırarak. 2x8 DDR4 RAM mesela hem Zen hem Skylake için kullanılabilir. Ucuz buldun mu al gibi.
 
Oyun oynamak için bir süre beklerim dersen sistemi ekran kartsız toplayabilirsin. Keza başta SSD ve işlemci soğutucu almaz, RAM'i 16GB yerine 8GB alabilirsin. Kasada kaliteli alacaksan idareten 100-150 TL'lik kasa tercih edebilirsin. İşlemci yine aynı şekilde işimi görsün yeter dersen i3 alabilirsin. Tabi bu üstte söylediklerim için elden çıkaracağın idareten parçalar için ikinci el piyasasına hakim olman ve donanım montaj bilginin iyi seviyelerde olması lazım.
 
Konunun başlığına mütakiben işlemci, ekran kartı, anakart, ram, SSD, HDD, PSU, kasa, DVD-RW olarak topluyorum. Hiç bir zaman birini alıp diğerini beklemedim. Zevk alamıyorum ya hiç birini almıyorum yada hepsini aynı anda toplamaya özen gösteriyorum.
 
Madem kendinize hakim olamıyorsunuz bir insan nasıl kendine hakim olamaz onuda anlamadım ya. Bankaya gidip bir hesap açın ve hesaba 1 yıllık bloke koyun. O hesaba aktardığınız parayı ölsenizde banka size 1 yıldan önce vermiyecektir.
 

Geri
Yukarı