Sistem toplarken RAM mi yoksa anakart mı yükseltilmeli?

Bütçe
120.000
Daha fazla  
Sistem topluyorum bir şeyde aklım takıldı ne yapmam gerekiyor artısı eksisi nedir tavsiye verebilir misiniz, ya RAM'i biraz daha yükselteceğim ya da anakartı yükselteceğim.

Dosya Ekleri

• IMG_1463.jpeg
    IMG_1463.jpeg
    103,4 KB · Görüntüleme: 35
Günlük kullanım ve oyunlar için performans artırmak istiyorsan öncelikle RAM yükselt çünkü daha ucuz ve etkili bir çözüm. Yeni nesil işlemci, DDR5 RAM veya daha fazla bağlantı noktası gibi ileriye dönük bir sistem kurmak istiyorsan anakart yükseltmeyi düşünebilirsin.

Sistem topluyorum bir şeyde aklım takıldı ne yapmam gerekiyor artısı eksisi nedir tavsiye verebilir misiniz, ya RAM'i biraz daha yükselteceğim ya da anakartı yükselteceğim.
RAM'leri 6400 MHz almanızı tavsiye ederim. En stabil 6400 MHz olacaktır. Anakartı B840 yonga setinden almayın. En azından B850 veya B650E olsun. PSU seçiminiz bence iyi değil. Daha iyileri bulunuyor. Bu bütçede ekran kartı olarak RTX 5080 daha mantıklı olacaktır. İşlemci oyun odaklı bir sistem topluyorsanız fena değil.

Günlük kullanım ve oyunlar için performans artırmak istiyorsan öncelikle RAM yükselt çünkü daha ucuz ve etkili bir çözüm. Yeni nesil işlemci, DDR5 RAM veya daha fazla bağlantı noktası gibi ileriye dönük bir sistem kurmak istiyorsan anakart yükseltmeyi düşünebilirsin.

7/24 oyun oynuyorum anakartımın oyun icin en iyisini olmasını istiyorum.

RAM'leri 6400 MHz almanızı tavsiye ederim. En stabil 6400 MHz olacaktır. Anakartı B840 yonga setinden almayın. En azından B850 veya B650e olsun. PSU seçiminiz bence iyi değil. Daha iyileri bulunuyor. Bu bütçede ekran kartı olarak RTX 5080 daha mantıklı olacaktır. İşlemci oyun odaklı bir sistem topluyorsanız fena değil.

Oyun için 8000MHz seçmiştim neden öyle oluyor ki bir de ilk başta ASRock X870 düşünüyordum işlemci ile sıkıntı çıkartıyor diye yazı okudum vazgeçtim.

Oyun için 8000MHz seçmiştim neden öyle oluyor ki bir de ilk başta ASRock X870 düşünüyordum işlemci ile sıkıntı çıkartıyor diye yazı okudum vazgeçtim.
Yüksek frekanslarda bellek denetleyicisinin frekansını düşürmek zorunda kalıyorsunuz. Ek olarak çoğu anakartın 8000 MHz desteği bulunmuyor. Ayrıca piyasadaki CPU'lar o kadar yüksek frekansları karşılayamadıkları için %2-3 performans farkı bile olmayacaktır.

Mesela bu sistem daha iyi:

Dosya Ekleri

• 1749328131608.png
    1749328131608.png
    395,5 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Yüksek frekanslarda bellek denetleyicisinin frekansını düşürmek zorunda kalıyorsunuz. Ek olarak çoğu anakartın 8000 MHz desteği bulunmuyor. Ayrıca piyasadaki CPU'lar o kadar yüksek frekansları karşılayamadıkları için %2-3 performans farkı bile olmayacaktır.

Mesela bu sistem daha iyi:

Bu sistemi gördüm evet ama Sapphire'nin ekran kartı bence şu an piyasadaki en iyi ekran kartlarından bunun anakartı çok eski ben yeni olsun istiyorum RAM'ler konusunda haklısınız galiba varsa bildiğiniz önerdiğiniz bir anakart yazarsanız sevinirim.

Bu sistemi gördüm evet ama Sapphire'nin ekran kartı bence şu an piyasadaki en iyi ekran kartlarından bunun anakartı çok eski ben yeni olsun istiyorum RAM'ler konusunda haklısınız galiba varsa bildiğiniz önerdiğiniz bir anakart yazarsanız sevinirim.
RTX 5080'e bütçeniz yetiyorken 9070 XT alınmaz. Anakart Eylül 2024 çıkışlı. Eski değil. Çok kaliteli bir anakart. Kartın testine bu videodan bakabilirsiniz: Test

6000 MHz de stabil doğru lakin 6400 MHz en iyisi dememizin sebebi ECC bellek desteğini en yüksek performansla alabileceğiniz frekans olmasıdır.

G.Skill 64 GB(32x2) Trident Z5 royal 6000MHz CL28 DDR5 RAM (F5-6000J2836G32GX2-TR5s)​

bu RAM'le​

Corsair 64 GB(2x32) Vengeance RGB beyaz 6000MHz CL30 DDR5 EXPO RAM (cMH64GX5M2B6000Z30W) bu RAM arasında düşünüyorum önerir misiniz? Bir de anakart olarak X870 asrocka karar verdim sanırım.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı