Normalde BIOS üzerinden XMP Profile 2 kullanıyordum, dün akşam birkaç veri almak için BIOS'a girdim ve XMP'nin kapalı olduğunu gördüm, tekrar açıp BIOS'tan çıktım. Sonrasında olanlar oldu ve mavi ekran ile karşılaştım, bilgisayar kendini yeniden başlatıp "otomatik onarma" başlattı. Başarılı olmadığı için diğer kurtarma seçeneklerini denedim ama aşağıda ki seçeneklerin hiçbirinde çözüme kavuşturamadım.
-Sistem Geri Yükleme ( Yükleme noktası seçtikten sonra Disk seçimi yaptırmıyor)
-Bilgisayarı Sıfırlama ( Verileri koru ve koruma seçeneklerinin ikisinde de sıfırlama sorunla karşılaştı )
Sadece format atmak kaldı ancak XMP seçiminde herhangi bir parçanın zarar görmüş olmasından korkuyorum. Bir iki gün içinde parçaları test edebileceğim bir cihaz gelecek. Şu an sizlere sormak istediğim; Bu yapılanlar dışında farklı bir çözüm önerisi olan var mıdır?
Ek bir bilgi: Yaşanan sorundan sonra XMP'yi kapatıp tekrar denedim ancak bir farklılık olmadı.
Şuan çalışıyorum eve geçtiğimde bunu deneyeceğim, ekstra olarak bir sorum olacak. Bu pozisyondayken RAM'i kontrol etmek için MEMTEST'i çalıştırabilir miyim USB'ye atsam ?