Sistem yapılandırması seçmeli başlangıç ayarları nasıl olmalı?

halil yurtsever

Decapat
MSConfig yazarak giriş yaptığımız "Sistem Yapılandırması" genel sekmesinde seçmeli başlangıç işaretli durumda. Altında "Sistem hizmetlerini yükle" ve "Başlangıç öğelerini yükle" yazıyor. Bu ayarlar nasıl olmalı? Başlangıç öğeleri nedir? Kapatılırsa ne olur?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    153,6 KB · Görüntüleme: 1.755
Merhaba yeni format attım 1-2 gün oldu ve hiç dokunmadım. Dokunmaya gerek olucak bir yer değil bence. Aşağıya ekliyorum bakabilirsiniz. Eğer açılışta herhangi bir bilmediğiniz sayfalar açılmıyorsa veya cmd ekranı gidip gelmiyorsa sizin de benim gibi yapmanızı tavsiye ediyorum 👍

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    13,8 KB · Görüntüleme: 2.969
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    28,1 KB · Görüntüleme: 2.875
İlk başta normal başlangıç seçili halde geliyordu yanılmıyorsam. Ben her zaman Hizmetler kısmına gelerek "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini aktif ederim ve ardından orada ne kadar gereksiz şey varsa kapatırım. Sonra da başlangıç kısmından gereksiz şeyleri kapatarak yeniden başlatırım. Zaten Genel kısmındaki "Başlatma Seçimi'ni kendisi ayarlıyor sizin yaptığınız değişikliklere göre.

İlk başta normal başlangıç seçili halde geliyordu yanılmıyorsam. Ben her zaman Hizmetler kısmına gelerek "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini aktif ederim ve ardından orada ne kadar gereksiz şey varsa kapatırım. Sonra da başlangıç kısmından gereksiz şeyleri kapatarak yeniden başlatırım. Zaten Genel kısmındaki "Başlatma Seçimi'ni kendisi ayarlıyor sizin yaptığınız değişikliklere göre.
Evet aynen dediginiz gibi.

Ancak yabanci forumlarda; hizmetler kisminda hizmet secip sag tusla manuel kismi secilebilir falan diyor.
Ben su an Windows11'deyim ve oyle sag tusla acilan bie menu yok.
Acaba eskiden mi vardi?

Hatta Windows harici sadece bazi hizmetlere tik attigim halde, hepsi durduruldu.(Windows harici hepsi.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı