Sistem yükseltme önerisi

• Konuyu başlatan yhenn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 484

yhenn

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar İşletmeni
MSI B450 Tomahawk Max
Ryzen 5 3600
Kingston 3000 MHz 8x2 GB
Sapphire Nitro RX580 4GB
Samsung Evo 860 500GB SSD
Corsair Carbide Spec-01 600W 80+ Kasa

Arkadaşlar sistemim yukardaki gibi ve artık yetmemeye başladı o yüzden sistemde yükseltme yapacağım, önce ekran kartını satıp üstüne ekleyip 2. el RX 6700XT alacağım. Daha sonra aynısını işlemci için yapıp R5 5600 almayı düşünüyorum.
1. soru R5 3600 ve bu psu ile bu ekran kartını geçici süre olsa bile kullanabilir miyim? Güç girişi vs. yeter mi?
2. soru işlemciyi hemen yükseltemezsem darboğaz olur mu? 1080p de kullanacağım.
Ayrıca şöyle yapsan daha iyi olur gibi önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

650W öneriyor 6700 XT için ama muhtemelen 600W yeterli olacaktır.
1080p de muhtemelen darboğaz yapacaktır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En azından Reddit'te bir kullanıcı darboğaz sıkıntıları çektiğini söylemiş ki bu arkadaşın monitörü 2K buna rağmen sıkıntı yaşamış.
Yorumlarda 4K monitör ile sorun yaşamayan bir arkadaş da var.

Yani bu yazılanlara çıkarım yapalım.

R5 3600+RX 7700 XT+1080p monitör muhtemelen kötü bir kombinasyon olur. Oynamak istediğin oyunlarda sıkıntı olabilir.

R5 5600X alman yararına olacaktır eğer o ekran kartını alacaksan.
Ekstra olarak o kart 2K monitörde daha iyi olur.

Hocam değerli yorumun için teşekkür ederim ama dediğim gibi peyderpey yükseltme yapacağım. İlk hedefim ekran kartı aldım sayılır bile. 6700XT 7 ay kullanılmış 6000TL anlaştık.

Peki bu ekran kartını 1920x1080 144hz monitör ile kullanırsam ne gibi sıkıntılar yaşarım? Bu ayarlardaki bir monitör için en iyi ekran kartı hangisidir?

Sırf darboğaz bulunuyor diye daha güçlü bir kartı almaktan vazgeçirmeyin. İleride arkadaş işlemci güncellemesi yapacakmış ve ileride fiyatlar böyle bile kalmayabilir.
Teşekkür ederim hocam, 2. el 6700XT aldım. Bazı oyunlarda sorun yok ama bazılarında darboğazı hissettim. Şimdi r5 5600 almayı düşünüyorum.
Hocam konudan dışarı, o ekran kartıyla hiç sorun yaşadınız mı? WattMan hatası vs.
Evet oldu malesef. Birkaç defa oldu ama kısa süre ekran gitmesinden sonra düzeldi. Can sıkıcı bir durum.

Arkadaşlar Ryzen5 5600 almadan önce forumda birçok konu okudum. Stok soğutucunun yetmediği belirtilmiş. Hava soğutucu için aşağıya bırakacağım linklerden hangilerini önerirsiniz?
2 adet kasam var, Corsair Carbide Spec-01 ve Thermaltake Versa N23 bunlara hangisi uygun olur?

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı