Sistem yükseltmek için tavsiye

furkankongg

Hectopat
Daha fazla  
Sistemi yükseltmeyi düşünüyorum, aşağıya bıraktığım fotoğraftaki gibi bir sistemim var. Sizce nasıl yükseltebilirim ve Thermalright Phantom Spirit mi yoksa sizce assasin peerless mi? Aralarında 350 TL fiyat farkı var veya sıvı soğutucu 240 mm var Thermalright'ın aynı fiyat bandında sizce hangisi? Ve kasama sığar mı emin olamıyorum RAM'lerden dolayı soğutucuyu yükseltsek falan emin olamıyorum olur mu olmaz mı diye yardım için teşekkürler şimdiden.

Dosya Ekleri

• IMG_20240920_112734.jpg
    IMG_20240920_112734.jpg
    230,9 KB · Görüntüleme: 43
Bu işlemcine 1K lık termalright soğutucuları fazla fazla yeterli. Geçeceğin işlemciye göre bakıp karar vermelisin. 14400F gibi işlemci de alsan yeterli olur.
Kasana sığar sorun yok. RAM konusunda endişe etme. Hadi diyelim RAM'lara azıcık da değiyor, fanı biraz yukarıya doğru takarsın sorun değil. Düşünüp yapılmış soğutucu bunlar. Rahat ol.

Bu işlemcine 1Klık termalright soğutucuları fazla fazla yeterli. Geçeceğin işlemciye göre bakıp karar vermelisin. 14400F gibi işlemci de alsan yeterli olur.
Kasana sığar sorun yok. RAM konusunda endişe etme. Hadi diyelim RAM'lara azıcık da değiyor, fanı biraz yukarıya doğru takarsın sorun değil. Düşünüp yapılmış soğutucu bunlar. Rahat ol.

Bütçem yaklaşık 5-10 bin TL arası işlemcim oyunlarda 100 dereceyi gördüğü için Valorant'ta bile 100 derece görüyor o yüzden sistemi şu an kullanmayı bıraktım işlemcimin macununu yeniledim fayda etmedi o yüzden yeni güçlü bir soğutucu istiyorum.

Bütçe ne? Baştan aşağıya ofsayt olmuş sistem.

5-10 bin TL arası bilmediğim zaman topladım heyecanla hazır sistem aldım.

i5 13400F + Thermalright Peerless Assassin's takın ucuzundan, bütçe artarsa anakartı da B660'ye yükseltirsiniz.

Ekran kartı nasıl sizce beni işlemciyi yükseltince götürür mü? Anakart ve islemci değişip AMD sisteme geçiş yapmam mantıklı mı mesela i5-13400 F hangi işlemciye denk AMD kısmında.

Ekran kartı nasıl sizce beni işlemciyi yükseltince götürür mü? Anakart ve islemci değişip AMD sisteme geçiş yapmam mantıklı mı mesela i5-13400 F hangi işlemciye denk AMD kısmında.

Götürür. Fazladan masrafa gerek olacağını düşünmüyorum 7600 ve 13400F deneyimlemiş biri olarak. 7500F e denk düşüyor 7500F biraz daha performanslı ama fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı