Sistem yükseltmek mi, satıp yeni sisteme geçmek mi?

iiamygttt

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Yeni sisteme geçmek mi yoksak sistem yükseltmek mi daha mantılı. Oynadığım oyunlar CS, Valorant, LoL, FIFA23.
Sistemim detaylı olarak aklımda değil fakat.
Ekran kartı: 1050 Ti OC 4 GB.
İşlemci: i3 (model hatırlamıyorum)
RAM: 8 GB.
240 GB SSD.
1TB hard disk.
Şu anda FPS 120-200 arasında gidip geliyor (yeni monitör aldıktan sonra bu değerlerde)
Amacım FIFA'yı biraz daha rahat oynayıp diğer oyunlarda monitörden (165Hz) tam performans alıp 165 FPS altına düşmemek. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ve İşlemci modeli önemli bu sorunuzun cevabı için. Eğer ki çok eski nesil değilse, yükseltme yapmak yeterli olacaktır, oynadığınız oyunları göz önünde bulundurursak.

Oynadığın oyunlara bakılırsa yeni sisteme gerek yok yükseltme yeterli olacaktır.

@Ali Murat Ercan Sistem yükseltmeye gidilirse neler değişmeli? Bütçem ne kadar olmalı

@Akira.exe neleri değiştirmeliyim?Ve tahmini bütçem ne olmalıdır.

@PALOT ELAMDAR oynadığım oyunları çoğu güncel oyun değil ve yüksek sistem gereksimkeri yok fakat aklıma takıldı. Eldeki sistemim ne kadar eder? Sattıktan sonra üstüne ne kadar daha eklemeliyim? Bunlar da önemli benim için.

Eski sokete yükseltme yapmaya değmez.

Saçmalık. Sistem yükseltmesi yaparak bilgisayarı canavar gibi kullanmaya devam edebilirsin.

RAM 2x4 GB mı 1x8 GB mı? Anakart modeliniz ve işlemci modelinizi de bilmek lazım. Ona göre bir bütçe düşünürüz.

Anakartın eğer ki yükseltmeye meğilliyse değişmeye gerek yok. Zaten anakart değişeceksen yeni sistem daha mantıklı anakart modelini belirtir misin lütfen?

Öncelikle 8 GB RAM günümüz için yetersiz 16 GB olması lazım en az.

Ekran kartı dedigin oyunlarda 60FPS'i rahat açıyor ama akıcı 165FPS istiyorsan değişmen gerekiyor maalesef. Bütçenin ne olduğunu bilmedigim icin tavsiye veremiyorum.

İşlemcini de tam yazmamışsın i3 ama kaçıncı nesil?

Windows'un arama kısmına "dxdiag" yazarak sistem özelliklerine bakabilirsin.

@Akira.exe Evde olmadığımdan dolayı detaylı bakamıyorum. Amacım olayı en min fiyatta halletmek.Akşam detaylı olarak bakıp ileteceğim.

@Ali Murat Ercan @Akira.exe
İntel core İ5 4570 CPU 3.20Ghz(4CPUs)

H81M-S2PV GİGABYTE

NVDİA Geforce GTX 1050 Tİ

@iiamygttt @Ali Murat Ercan @Akira.exe

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…