Sistem yükseltmesinden sonra bilgisayar mavi ekran hatası veriyor

Müşir

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlae merhaba birkaç gün önce sistemimi yeniledim. İşlemci R7 7800x3D, 2 adet Kingston 6000MHz RAM ve anakart olarak da MSI Pro B650M aldım. İlk gece bilgisayarı sabaha kadar açık bıraktım ve sorun olmadı. Oyunları yüklerken ancak sonrasında sıvı soğutmanın fanlarını CPU fan yerine SYS fana taktığım için donuyordu. Bunu düzelttim ve ardından oyun oynamaya başladım. Ekran kartında ve işlemcide ısınma olmamasına rağmen aniden donuyor ve mavi ekran hatası alıyorum. Kapatıp açtığımda açılmıyor anakartın pili çımararak BIOS'u sıfırlıyorum ve o şekilde tekrar görüntü geliyor ve biraz oyun oynadıktan sonra yine aynı şeyler oluyor. Sorun neden kaynaklıdır format atarsam düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    399,5 KB · Görüntüleme: 27
Test bitsin atacağım ekran görüntülerini ama ben sorunu anlamadım

Şimdi sorun nerede tam olarak.

DDR5'den tam anlamıyorum ama birkaç ayar vereyim. XMP açıkken girin.

DRAM VDD - 1.38V
tCKE - 1
tWRWRSCL 8
tWTRS - 10
tRRDS - 10
BankGroupSwap - Alt Mode girip testi tekrarlar mısınız?

DDR5'ten tam anlamıyorum ama birkaç ayar vereyim. XMP açıkken girin.

DRAM vdd - 1.38v
Tcke - 1
Twrwrscl 8
Twtrs - 10.
Trrds - 10.
Bankgroupswap - alt mode girip testi tekrarlar mısınız?

Bunları nereye gireceğimide söyleseniz:)

DDR5'ten tam anlamıyorum ama birkaç ayar vereyim. XMP açıkken girin.

DRAM vdd - 1.38v
Tcke - 1
Twrwrscl 8
Twtrs - 10.
Trrds - 10.
Bankgroupswap - alt mode girip testi tekrarlar mısınız?

Bu arada ben ayar yaparak çöznek istemiyorum zaten yeni aldım eğer sorun RAM'de ise iade edeyim.

Bunları nereye gireceğimide söyleseniz:)

Bu arada ben ayar yaparak çöznek istemiyorum zaten yeni aldım eğer sorun RAM'de ise iade edeyim.

Arama kısmına yazarak bulabilirsiniz. DRAM Timings Configuration sayfasındadır çoğu muhtemelen.

Çözebilirsek RAM sorunlu değildir. Dediğim gibi anakartın otomatik yaptığı ayarlardan kaynaklanıyordur, bu anakartın da sorunlu olduğu anlamına gelmez. Default ayarlarda sorun yaşamıyorsunuz zaten, RAM sorunlu olsaydı her türlü sorun yaşardınız.

Arama kısmına yazarak bulabilirsiniz. DRAM timings Configuration sayfasındadır çoğu muhtemelen.

Çözebilirsek RAM sorunlu değildir. Dediğim gibi anakartın otomatik yaptığı ayarlardan kaynaklanıyordur, bu anakartın da sorunlu olduğu anlamına gelmez. Default ayarlarda sorun yaşamıyorsunuz zaten, RAM sorunlu olsaydı her türlü sorun yaşardınız.

Buradan hangisine ne yapmalıyım yazar mısın yanlış bir şey yapmak istemiyorumda.

Dosya Ekleri

• 20230624_211842.jpg
    20230624_211842.jpg
    265,8 KB · Görüntüleme: 28
DRAM voltage ayarı. Diğer ayarlar "Advanced DRAM Configuration" kısmındadır. Bankgroupswap ayarını arama kısmına yazın, yerini bilmiyorum.

tCKE diye bir ayar yok diğerlerini yaptım ve bankswapmode için hangisini seçmem gerek söyleyebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• 16876314503443934501019542122303.jpg
    16876314503443934501019542122303.jpg
    103,8 KB · Görüntüleme: 30

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı