Sistem yükseltmesinden sonra bilgisayar mavi ekran hatası veriyor

Müşir

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlae merhaba birkaç gün önce sistemimi yeniledim. İşlemci R7 7800x3D, 2 adet Kingston 6000MHz RAM ve anakart olarak da MSI Pro B650M aldım. İlk gece bilgisayarı sabaha kadar açık bıraktım ve sorun olmadı. Oyunları yüklerken ancak sonrasında sıvı soğutmanın fanlarını CPU fan yerine SYS fana taktığım için donuyordu. Bunu düzelttim ve ardından oyun oynamaya başladım. Ekran kartında ve işlemcide ısınma olmamasına rağmen aniden donuyor ve mavi ekran hatası alıyorum. Kapatıp açtığımda açılmıyor anakartın pili çımararak BIOS'u sıfırlıyorum ve o şekilde tekrar görüntü geliyor ve biraz oyun oynadıktan sonra yine aynı şeyler oluyor. Sorun neden kaynaklıdır format atarsam düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Swap APU yaptığınızda Zentimings'de bgs alt - enabled olarak gözüküyorsa onu seçin.

APU'yu seçtim, enabled oldu, testi başlattım, 3 dakika sonra ekran gitti, BIOS'un pilini çıkararak tekrar açtım, sorunsuz açıldı. Sorun RAM'lerde mi?
PC montajlarken RAM'leri 1 ve 3 slota taktım, ilk çalıştırdığımda böyle çalıştırdım, genelde ASUS'ta 2 ve 4 olduğunu biliyorum da MSI bilemedim, sonra 2 ve 4 taktım. Buradan hasar görmüs olma ihtimali var mı?

Hayır yok. DRAM Voltage hariç diğer ayarları yapıp tekrar dener misiniz?

Trdrdscl 10.
Twrwrscl 10 girdiğinizde hata almaya devam ediyorsanız iade edebilirsiniz. 1300 hata hoş değil.

Tamamdır yardımların için teşekkür ederim en azından anakart ile uğraşmadım
Bu arada RAM'de hata görünce diğer testlerden sadece işlemciyi yaptım sorun olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…