Sistemde adware var

aademirciogluu

Megapat
Arkadaşlar son zamanlarda yeni hiçbir şey yüklemedim. Uzun zamandır aynı şekilde. NVIDIA GeForce güncellemesi yaptım Experience üzerinden ve yeniden başlatınca bilgisayarı forluminetontor diye bir siteye yönlendirdi. uBlock Origin olduğu için site engellenmişti. Malwarebytes ile taratınca bilgisayarı 7-8 tane adware buldu. Sildim hepsini. Sonra Malwarebytes ile tam tarama yaptım bir şey bulmadı. Daha sonra Kaspersky yükleyip tam tarama yaptım onda da bir şey çıkmadı, yapmam gereken başka bir şey var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yok, virüsleri silmişler.

Adware yiyen biri olarak adware ikendim silemeye çaılştığımda kendini yeniden çoğaltıyordu.
Malwalbytes ile taratınca kökünü bulup sildi başka yapmanız gereken bir şey yok.
Ama siz genede bir kayıt defterine bakın.

Bazı inatçı malware türleri güvenli mod ile tamamen ortadan kalkabilir. Dosyaları ortadan kalksa bile bazıları arkada iz bırakır!

Örnek: Tarayıcı hedef bölümüne yönlendirme ekleyebilir. Tarayıcıya sağ tık yapıp özellikler deyin.
Hedef bölümünde dizinin en sonuna gidip kontrol edin.
Yönlendirme varsa onu silin. Temiz bir hedef bölümü şöyle olmalı:

"C:\program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

chrome.exe" ibaresinden sonra yönlendirme varsa onu exe" yazan yere kadar silin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…