Sistemde aniden görüntü gitmesi neden olur?

Makaleler
2
Yaklaşık 1 ay önce bilgisayarda video izlerken birden görüntü ve ses gitti. Yaklaşık 5 dakika beklememe rağmen de görüntü gelmedi. Kasa anakart ve ekran kartı ışıkları hala yanıyordu ama klavye ışığı söndü. İşin saçma yanı bilgisayarı kasadan kapatamadım. Reset tuşu da bir işe yaramadı. Mecburen sistemi PSU düğmesinden kapattım. Dün aynı durum bilgisayarı açarken yine yaşandı ama bu sefer bilgisayar açıkken değil açarken hiç görüntü gelmedi. Yine PSU düğmesinden sistemi kapattım. Şu anda sorunsuz şekilde kullanabiliyorum.

Sorum ise bunun sebebi nedir? Hangi bileşenden kaynaklanıyor? Bu sorun sistemi bozar mı ya da sorun daha sık yaşanır mı?

Yaklaşık 1 ay önce bilgisayarda video izlerken birden görüntü ve ses gitti. Yaklaşık 5 dakika beklememe rağmen de görüntü gelmedi. Kasa anakart ve ekran kartı ışıkları hala yanıyordu ama klavye ışığı söndü. İşin saçma yanı bilgisayarı kasadan kapatamadım. Reset tuşu da bir işe yaramadı. Mecburen sistemi PSU düğmesinden kapattım. Dün aynı durum bilgisayarı açarken yine yaşandı ama bu sefer bilgisayar açıkken değil açarken hiç görüntü gelmedi. Yine PSU düğmesinden sistemi kapattım. Şu anda sorunsuz şekilde kullanabiliyorum.

Sorum ise bunun sebebi nedir? Hangi bileşenden kaynaklanıyor? Bu sorun sistemi bozar mı ya da sorun daha sık yaşanır mı?
Ekran kartınızı söküp kontrol etmenizde fayda var kondansatörlerde v.b sorunlar olabilir. Görüntü gidip geliyorsa eli kulağında yakında mefta olur.

Olay görüntüleyicisi - günlükler i açın, tam ekran yapın, uygulamaya tıklayın ve olayı yaşadığınız saate gidin, ekran fotoğrafını atın. Aynı şeyi uygulama yerine sisteme girerek de yapın ekran fotoğrafını atın. Böylece problem bariz bir şekilde görülecektir. Tahminen Kernel Power diye bir hata kodu olacaktır.

1 ay önceki olay sisteme format attığım için gözükmeyecektir ama yeni olan olayda bu görünüyor.
Ekran kartınızı söküp kontrol etmenizde fayda var kondansatörlerde v.b sorunlar olabilir. Görüntü gidip geliyorsa eli kulağında yakında mefta olur.
Sistem eski bir sistem değil. Daha 4 ay önce topladık. Ciddi bir şey değilse uğraşmam ama ciddi bir şey ise garantiye göndermem gerekecek.

Dosya Ekleri

• 15702256731388382055034052803585.jpg
    15702256731388382055034052803585.jpg
    3,5 MB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Kardeşim senle aynı olayı yaşıyoruz benimde kasamın ışıkları yanıyordu görüntü gidiyordu ve sistem düğmeden kapanmıyordu.( yepyeni 2 aylık sistem) ve kernel power erroru veriyordu ( sistem aniden kitlendi ) ardından ara sıra hata almaya başladım oyunlardayken gpuyla ilgili ( gpu yanıt vermiyor falan ) hata sıklığı artmaya başladı ve 1 ay sonra ekranda renk bozulmaları olmaya başladı. Ekran kartını garantiye verdim meğersem bunların hepsi ekran kartının yavaş yavaş ölme süreciymiş. Ben de aylarca psuya sürücülere falan yormuştum bütün hataları.

Bu video izle güç ayarlarını yüksek performans al. Bios,windows,driver tüm herşeyin güncel olduğundan emin ol. Daha sonra aida64 ile sistemi stress testine al raporları buraya gönder. Bakalım yük altında ne gibi sorunlarla karşılaşıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı