Sistemde Arızalı Parçanın Olup Olmadığı

sybil

Megapat
sistemde arızalı bir parçanın olup olmadığı nasıl anlaşılır arkadaşlar ? örneğin cpu soğutucusunun bir ayağı yanlış takılmış olması, veya anakart bağlantı kablosunun yanlış takılmış olması ? bunu yazılımsal olarak anlamak mümkün müdür?

mesela sistem başlarken çok kısa (1 sn'den daha aza) beep sesi geliyor bu normal midir ? sistem açılışında bir sorun yok.

Bu bip sesi, sistem donanımlarının tanımlanma sürecinin bittiğinin habercisi olan ses büyük olasılıkla, ki sistem açılışında ve işleyişinde sorun yok diyorsunuz. BIOS ayarlarında bunun kapatılmasını sağlayabilirsiniz, bazı anakartlar buna imkan verir.

bende öyle düşündüm, çünkü uzun bir beep sesi değil. sistem stabil çalışıyor. sistem çalışmasında bir sıkıntı yok gibi. oyun oynarken cpu sıcaklığım 40 civarında, gpu sıcaklığımda 50 civarında. sistemde bir sıkıntı olsa bu değerleri alamam galiba. veya belli bir çalışma süresinden sonra yeniden başlama, takılma vs olur diye düşündüm.

bende öyle düşündüm, çünkü uzun bir beep sesi değil. sistem stabil çalışıyor. sistem çalışmasında bir sıkıntı yok gibi. oyun oynarken cpu sıcaklığım 40 civarında, gpu sıcaklığımda 50 civarında. sistemde bir sıkıntı olsa bu değerleri alamam galiba. veya belli bir çalışma süresinden sonra yeniden başlama, takılma vs olur diye düşündüm.

o ses bilgisayarın sorunsuzca açıldığının göstergesidir.küçük bir şey.ön panel kablolarının oraya takılır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı