Sistemde boş alan nasıl açılır?

Makaleler
1
Yer
Dünya
Benim demek istediğim şey, mesela Steam'den oyun indirdiğimiz zaman Steam oyun daha indirilmeden yerini belirliyor ve diskimizde yerini hazırlıyor yani daha oyun dosyaları olamadan yerimiz azalıyor. Bazı temizlik programlarında da boş alan taraması var zaten.

Bunu merak ettim. Bizde yapabilir miyiz?

Benim demek istediğim şey, mesela Steam'den oyun indirdiğimiz zaman Steam oyun daha indirilmeden yerini belirliyor ve diskimizde yerini hazırlıyor yani daha oyun dosyaları olamadan yerimiz azalıyor. Bazı temizlik programlarında da boş alan taraması var zaten.

Bahsettiğiniz dosyalar %temp% gibi konumlarda bulunuyor. Bir uygulamayı program kullanarak kaldırmak yerine dosya konumunu bulup silmeyi tercih ediyorum, denetim masası çok sağlıklı kaldırmıyor zaten.

"%temp% temp Windows10Upgrade C:\Windows\SoftwareDistribution\Download prefetch"[/]

Bu konumlardaki dosyaları silerek boş yer açabilirsiniz, ayrıca her oyunun hangi klasöre yüklendiğini öğrenip oradan silebilirsiniz.

1685459486270.png

Bahsettiğiniz dosyalar %temp% gibi konumlarda bulunuyor. Bir uygulamayı program kullanarak kaldırmak yerine dosya konumunu bulup silmeyi tercih ediyorum, Denetim Masası çok sağlıklı kaldırmıyor zaten.

"%temp% temp Windows10Upgrade C:\Windows\SoftwareDistribution\Download prefetch"[/]

Bu konumlardaki dosyaları silerek boş yer açabilirsiniz, ayrıca her oyunun hangi klasöre yüklendiğini öğrenip oradan silebilirsiniz.

Yok hocam bunları ben de biliyorum. Ben tam tersi biz de nasıl boş alan açarız diye sordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin en pratik yolu bilgisayara yönetici olarak kullanıcı hesabı eklemek. Yeni kullanıcı ile oturum açmak sonra diğer kullanıcıdan gerekli dosyaları yedekler almak indirilenler masaüstü resimler vs. Sonra kullanıcı hesaplarından eski kullanıcıyı silip dosyaları ile beraber. Yer açıldığını göreceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı