Sistemde darboğaz olmamasına rağmen ekran kartı kullanımı düşük

Bütçe
1200

Arda.122

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sistemde darboğaz olma ihtimali yok ama ekran kartı yoran oyunlarda kullanım düşük mesela GTA 5 de işlemci kullanımı %100 ama ekran kartı kullanımı %50 60'larda geziyor bazen 40 oluyor PSU 400W ondan olabilir mi acaba çok güç gidemediği için?
Ekran kartı: GTX 770 2 GB.
İşlemci: i5-2400
Power Supply: 400W.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU ile alakası yok. GTA 5 işlemci yoran bir oyun.

Ama ekran kartında bir 8pin girişi bir de 6pin girişi var benim PSU'da 8pin girişi var sadece bende dönüştürücü aldım ve 6pin olan yere 3pin taktım çalıştı o zaman istediği gücü alamaz herhalde.

PSU ile alakası yok. GTA 5 işlemci yoran bir oyun.

Ama bende 1 tane daha ekran kartı var GTX 650 onu takınca ekran kartı Full kullanıyor.

Ama ekran kartında bir 8pin girişi bir de 6pin girişi var benim PSU'da 8pin girişi var sadece bende dönüştürücü aldım ve 6pin olan yere 3pin taktım çalıştı o zaman istediği gücü alamaz herhalde.

Ama bende 1 tane daha ekran kartı var GTX 650 onu takınca ekran kartı Full kullanıyor.

GTX 650 ile 770 arasında dağlar var. PSU yetmese PC kapanır.

Kardeşim bu sitede birçok konuya baktım 1 kişi bile i5 2400 le GTX 770 darboğaz olma ihtimali yok diyor bende ona göre yazdım.

Söylediğim gibi meseleyi anlamıyorsun. Sana hakaret etmek için söylemiyorum bunu. Sana darboğaz olma ihtimali yok diyen elemanda bir halt bilmiyor.

Bak ben sana uzun uzun anlatacağım.

İşlemcim %100 oluyor demişsin, fps belli değil, ayarların belli değil, RAM belli değil, çözünürlük belli değil. Bunlar çok önemli detaylar. Fakat bana verdiğin bilgiden bariz işlemci darboğazı olduğu açık.

Ekran kartı kullanımının düşük ya da yüksek olmasının senin oyun tecrübene bir etkisi yok. Aldığın FPS'in etkisi var. Aldığın FPS'i ne belirliyor peki? İşlemcin ve ekran kartın değil mi? Burada hangisi %100 kullanılıyor? İşlemcin. Demek ki işlemcin darboğaz yapıyor.

Peki bu noktada kendine şunu soracaksın, sen aldığın FPS ile memnun musun? Memnunsan keyfine bak, ayarlarını artırabildiğin kadar artır. Yok düşük FPS alıyorum memnun değilim diyorsan o darboğazı çözmen lazım.

Peki işlemci darboğazını nasıl çözersin? Daha iyi işlemci alarak ya da daha hızlı RAM alarak. Eğer tek çubuk RAM kullanıyorsan bir tane daha ekleyip çift kanal yapabilirsin ya da i7 2600/2700 gibi işlemcilere bakabilirsin ama yerinde olsam o sisteme yatırım yapmazdım çok ucuza denk gelmediği sürece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı