Sistemde durduk yere ekran kararması

MacMilan

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 aydır bilgisayarım sürekli olarak kapanıyor şöyle ki; oyun oynuyorum oyunu açıyor ama pat diye bir anda kapanıyor. Çok nadiren masaüstünde geziyorum o zaman kapanıyor. Arka planda bilgisayar çalışıyor müziği kontrol edebiliyorum klavye üzerinden ama ekran hiçbir şekilde gelmiyor. No Signal de no Signal. Restart atıp ya da klavye üzerinden uyku moduna aldığım zaman sorun düzeliyor. Düzeliyor derken ekran geliyor ama yaptığım her şey gidiyor tabi. Oyun yine yanıt vermiyor. Genelde oyunlarda oluyor bu sorun. Bu arada şunu belirtmemde fayda var, RDR2 gibi heybetli bir oyunu güzel güzel oynarken Kenshi gibi bir oyunda 15 dk bile dayanamıyor bilgisayar. Teknik servise gittim donanımla alakalı hiçbir sıkıntı yok. Yazılımsal bir sorunla karşı karşıyayım :( Aldığım hataları araştırdım bir kaçını çözdüm ama çözemediğim sorunlar var dostlar :D Güvenli moda alıp olay görüntüleyicisinde aldığım hataları size göstermek istiyorum. Alttaki ilgili resimlerdeki sorunumun çözümü bu linkteki sorun ile çözülür mü? Çözülürse gidişatı nasıl yaparız. Hiç detay vermemişler ve o ekrana erişemedim. İlk sayfada 2 adet resim göreceksiniz onlardan bahsediyorum. Redirecting

Dosya Ekleri

• IMG_0214.JPG
    IMG_0214.JPG
    450,1 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_0215.JPG
    IMG_0215.JPG
    435,6 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_0216.JPG
    IMG_0216.JPG
    377,2 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_0217.JPG
    IMG_0217.JPG
    403,2 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_0218.JPG
    IMG_0218.JPG
    531,6 KB · Görüntüleme: 49
Bu konudaki gibi mi oluyor.

Bu konudaki gibi mi oluyor.
Evet öyle oluyor

Bu sorun ekran kartı sürücüsü kaynaklı olabiliyor. Dump dosyası oluştu mu?
WhoCrashed ile bir kaç dump dosyasını gözlemleyebiliyorum ama tam olarak dediğiniz şey mi bilmiyorum

Ekranın kararıp oyunumun içine ettiği zaman. WhoCrashed ile analiz ettiğimde bunu söylüyor.

Şunu da söyleyeyim, farklı HDMI kablolarıyla denedim yine aynı sorun oldu. Monitör Acer Nitro VG271P 27" . Eskiden çift ekran kullanırdım biri 24" LG televizyon diğeri de benim rahmetli 10 yıllık VGA bir monitör. Gerçi şu an ikisi de rahmetli. Neden bunu anlattın derseniz, ekran kartının üstünde VGA girişinde VGA'nın çivisi bulunuyor :D çıkaramıyorum... Ama bayadır orada ve böyle bir sorun yapmıyordu. Nasıl çıkaracağımı da bilmiyorum. İkili döndürmeli bir vida tarzı bir şey olur VGA'da onun bir bacağı kaldı ekran kartında. Sizce o şase tarzı bir şey yaptırır mı?

Cevap verebilecek yok mu? Gerçekten çok yoruldum...

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    38 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Şu konu başlığı altındaki ilgili yere ulaşamıyorum. Redirecting
Sorunum da bu ama kimse bir cevap vermiyor, PC sürekli çöküyor... Az kaldı camdan aşağı atmama yardım edin Ey Ümmed-i Muhammed

Şimdi Kingdom Come: Deliverance oyununu oynarken ekran kapandı. Her zaman ekran kapanıyor... Olay görünteleyicisinde böyle diyor. Size attığım resimdeki mutlak çözüm olmalı. Ama ayrıntı vermemişler nerden erişeceğim oraya. Orası neresi yahu

sfc/ scannow , image bilmem ne bir sürü şey yaptım. Regedite girip bir sürü lüzumsuz şeyler düzelttim olmuyor arkadaşlar. Donanım sağlam bir sorun yok ekran kartımdan tutun işlemcinin bacağına kadar. 55 kere sürücü kaldırıp yükledim 47 kere Windows update silip yükledim. 5 kere de format attım. yok abi olmuyor. Tek çözüm bu kaldı diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• f6f3f739-d5c2-4517-92b3-6d03f7a4dcb7.jpg
    f6f3f739-d5c2-4517-92b3-6d03f7a4dcb7.jpg
    239,4 KB · Görüntüleme: 48
  • 18d32b13-d08c-4372-acfb-5183574bae13.jpg
    18d32b13-d08c-4372-acfb-5183574bae13.jpg
    98,6 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    32,9 KB · Görüntüleme: 48
AMD ekran kartı mı? Bende de bazen oluyor.
Hayır değil gtx 970. Şu ekran görüntüsündeki yer neresi bana söyleyebilir misin? Kimse konuyu takmıyor belki çözebileceğim ama çözemiyorum. Başka bir konu açmıştım ordaki ekran görüntüleriyle buradakiler çorba oldu. Adı screenshot olmayan resimleri bahsediyorum. Orası neresi PC’de bulamıyorum.

Hayır değil GTX 970. şu ekran görüntüsündeki yer neresi bana söyleyebilir misin? Kimse konuyu takmıyor belki çözebileceğim ama çözemiyorum. Başka bir konu açmıştım oradaki ekran görüntüleriyle buradakiler çorba oldu. Adı screenshot olmayan resimleri bahsediyorum. Orası neresi PC'de bulamıyorum.

Windows sürümünü 10'a yükseltme ile alakalı gibi. Denemediyseniz USB üzerinden Windows 10'u tekrar kurun. Yine olmazsa başka bir işletim sistemi ile deneyin. Örnek: (Windows 11, Windows 8.1 )

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı