Sistemde elektriksel Input lag olma ihtimali var mı?

ugurgsgs15

Kilopat
Merhaba,

Sistemim şu şekilde: ViewSonic XG2431 240Hz, Ryzen 5 5600X, RTX 3060 Ti, MAG B550 Tomahawk, 8x2 3200 MHz RAM, High Power 750W 80+ Gold PSU.

Kasa hariç bilgisayardaki tüm parçaları değiştirdim. Anakart ve işlemciyi 2 kere değiştirdim. Sadece SATA SSD ve hard disk kaldı. Şimdi soruna gelecek olursak, oyunda ve masaüstünde giriş gecikmesi sorunu yaşıyorum. Fare sanki suyun altında yüzüyormuş gibi hissediyorum, hissiyat çok kötü. Genellikle Valorant oynuyorum ve Crosshair'ımı insanların üstüne getirmekte zorlanıyorum. Yaklaşık 4 yıldır bu sorunu yaşıyorum. Önceden bu sorun bazı zamanlar olur bazı zamanlar olmazdı. Gece veya gündüz fark etmez, rastgele zamanlarda iyi olur ve bir anda kötü olurdu. Şimdi ise yaklaşık 2 aydır oyun aynı ve çok kötü. Akıcılık ve hitreg anlamında bir problem yaşamıyorum fakat mouse hissiyatı çok kötü. 5 farklı mouse denedim. 4000Hz mouse dahi denedim fakat hissiyat aynı yine. Olabilecek tüm oyun ayarları ve Windows ayarlarını zaten denedim. BIOS üzerinden de bir sürü ayar denedim. Şimdi ise elektrikle ilgili olduğunu düşünüyorum. Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı? Bu arada monitörümde rastgele zamanlarda ekranda fotoğrafta olduğu gibi rastgele siyah kareler veya yeşil çizgi çıkıyor. Monitörü kapatıp açınca veya fareyi hareket ettirdiğimde düzeliyor. Farklı monitör ile de denedim dostlar yine de hissiyat aynı oluyor. Bu bir elektrik sorunu olduğuna dair işaret olabilir mi? Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bursa'da yaşıyorum aynı sorunu ben de yaşıyorum. Yabancılarda da popüler hale gelmiş bir konu bu. Spray atmak çok zor hatta imkansız 1 spray atılsa bile spray transfer yapmak onun 10 katı daha imkansız.. çoğu kisinin bu sorunu yani fps oynayanların %40'ının bu sorunu yaşadığını ve farketmedigini kendisinin yapamadığını düşündüğünü düşünüyorum. Fakat fps oyunlarina saatlerini vermiş kişiler bunu hemen farkeder. En sonunda bu sorunu kabul ederek oynuyorum. Umarım çözüm bulunur.

Bursa'da yaşıyorum aynı sorunu ben de yaşıyorum. Yabancılarda da popüler hale gelmiş bir konu bu. Spray atmak çok zor hatta imkansız 1 spray atılsa bile spray transfer yapmak onun 10 katı daha imkansız. Çoğu kisinin bu sorunu yani FPS oynayanların %40'ının bu sorunu yaşadığını ve fark etmedigini kendisinin yapamadığını düşündüğünü düşünüyorum. Fakat FPS oyunlarina saatlerini vermiş kişiler bunu hemen fark eder. En sonunda bu sorunu kabul ederek oynuyorum. Umarım çözüm bulunur.

Hocam ben taşınmayı düşünüyorum sanırım bir çözüm yok

Hocam ben taşınmayı düşünüyorum sanırım bir çözüm yok
Taşınmakta çözüm olmayabilir. Çünkü bunun windowstan mi yoksa teknolojik aletlerden mi kaynaklandigi henüz kanıtlanmadı. Taşındıktan sonra sıfırdan alinmayan teknolojik aletler tekrardan bu sorunu ortaya çıkartabilir. Bu sorunun elbet bir gün çözümü bulunacak..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı