Sistemde "explorer.exe" silindi

372328

Kilopat
Zamanın Tanığı
Hiçbir şey yapmadım, CS2 güncellemesi geldi ve diskim sıkıntılı gibiydi gece 1'de başlattım öğlen 4'e kadar %99'da kaldı dayanamadım, durdurup bilgisayara restart attım cunku disk yazma 0'da kalmıştı. Aşırı yavaş aciliyor ve nadiren diskten Windows'u boot edebiliyorum. Ana hesabım ile girince siyah ekran ve Görev Yöneticisi acılmıyor ama yan hesabıma girip CTRL-Shift-ESC yaptığım zaman Görev Yöneticisi açıldı oradan da explorer.exe acmayı denedim olmadı ama chrome.exe yapınca internete böyle erişim sağlayabildim. Yedek diskim ve USB belleğim yok. Bir kere Windows acılırken bir hata aldım "blinitializelibrary failed 0xc00009a" diye. Fenalık gecireceğim artık. BIOS'ta sorun yasamıyorum. Yedek 1 tane diskim var 400 GB onda da Windows yok, sadece oyun var. Windows tuşu işlevsiz Windows+e basıyorum direkt "e" yazıyor. Yan hesapta da yetki yok, kaldım böyle.

Son düzenleme:
Dosya gezgini aciliyor ama windows menüsü gelmiyor ve tüm bağlı disklerim ölü görünüyor. Sanırım ikinci hesapdayım diye olabilir.

CTRL+Shift+ESC'den yeni görev başlattan cmd.exe'yi aç
Sonra bu komutları yaz:
SFC /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Yönetici olarak calistirmami istiyor. Nasıl yapabilirim? Windows arayüzü yok. Sanki 0 dan linux kurmuş gibiyim :D .

Dosya Gezgini aciliyor ama Windows menüsü gelmiyor ve tüm bağlı disklerim ölü görünüyor. Sanırım ikinci hesapdayım diye olabilir.

Yönetici olarak calistirmami istiyor. Nasıl yapabilirim? Windows arayüzü yok. Sanki 0'dan Linux kurmuş gibiyim :D.

Şunu yaz CMD'ye hocam:
powershell Start-Process cmd -Verb runAs

Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu yaz CMD'ye hocam:
Hocam dediğinizi uygularken görev yöneticisinde Dosya Gezgini doldu sinirden yeniden başlatı spamladım ve aşağıda Windows arayüzü geldi. BIOS süresi 1992 saniye diyor. Yönetici olarak acmayı başardım. Artık Windows gezginim var aşağıdada bar var ama kendi oturumumda yok. SFC scannowu kapamıştım cok bekletiyor diye :D şu an attığınız komutları deniyorum.

Hiçbir şey yapmadım, CS2 güncellemesi geldi ve diskim sıkıntılı gibiydi gece 1'de başlattım öğlen 4'e kadar %99'da kaldı dayanamadım, durdurup bilgisayara restart attım cunku disk yazma 0'da kalmıştı. Aşırı yavaş aciliyor ve nadiren diskten Windows'u boot edebiliyorum. Ana hesabım ile girince siyah ekran ve Görev Yöneticisi acılmıyor ama yan hesabıma girip CTRL-Shift-ESC yaptığım zaman Görev Yöneticisi açıldı oradan da explorer.exe acmayı denedim olmadı ama chrome.exe yapınca internete böyle erişim sağlayabildim. Yedek diskim ve USB belleğim yok. Bir kere Windows acılırken bir hata aldım "blinitializelibrary failed 0xc00009a" diye. Fenalık gecireceğim artık. BIOS'ta sorun yasamıyorum. Yedek 1 tane diskim var 400 GB onda da Windows yok, sadece oyun var. Windows tuşu işlevsiz Windows+e basıyorum direkt "e" yazıyor. Yan hesapta da yetki yok, kaldım böyle.

Hocam aynı güncelleme sonrası benim bilgisayarımda bootloader başlamamıştı 4-5 kez ve son açtığımda fare donuyordu. Son gelen CS2 güncellemesini de yaptım düzeldi sayılır.

Hocam dediğinizi uygularken görev yöneticisinde Dosya Gezgini doldu sinirden yeniden başlatı spamladım ve aşağıda Windows arayüzü geldi. BIOS süresi 1992 saniye diyor. Yönetici olarak acmayı başardım. Artık Windows gezginim var aşağıdada bar var ama kendi oturumumda yok. SFC scannowu kapamıştım cok bekletiyor diye :D şu an attığınız komutları deniyorum.

Komutlar bitsin CMD ile güvenli modda başlatacağız.

şunu yaz cmdye hocam
Beginning system scan. This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.

Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

Diyor. İkinci komudu deniyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı