Sistemde güncelleme sonrası genel bir yavaşlama oldu

PenaX57

Hectopat
RAM
3600 MHz G.Skill 16 GB (2x8 GB)
SSD veya HDD modeli
ADATA 1 TB 5000MB OKUMA 3200MB YAZMA SSD
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
ASUS Rog Strix B550F-Gaming
İşlemci
AMD Ryzen 7 5700x
Merhaba. Bu aralar pek bilgisayara pek vaktim olmuyor. Fakat dün olduğunda güncellemeleri yaptım, ardından güncelleme sırasında yeniden başlatmam gerekti. Ben de yeniden başlata bastım ve gittim. Gelmem yaklaşık 2 saat sürdü, fakat hala yeniden başlatılıyor diyordu. Sonra bazı kısayolları denedim, hiçbir şey etki etmedi ben de gücü kesmek zorunda kaldım. Ardından tekrar gücü verip bilgisayarı açtım. Güncellemeler yapılıyor dedi, tekrar yeniden başlatılıyor ekranına geldi.

O sırada ufak bir işim daha vardı, 15 dakika gittim. 15 dakika sonra geldiğimde hala açılmamıştı. Ben de tekrar gücü kesip tekrar açtım, bu sefer açıldı. Fakat anlam veremediğim hafiften bir genel yavaşlık, yeniden başlatma hızındaki aşırı yavaşlama dikkatimi çekti. Normalde 30 40 saniyede yeniden başlayan bilgisayarım şu an 3 dakikada yeniden başlıyor mesela. SFC/Scannow gibi komutları girip bazı bilgisayar hızlandırıcı şeyleri yaptım, fakat durum aynı. Bu durum neden olabilir? Nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba 2 gün önce bende güncelleme yaptım Windows 11 vardı bilgisayarı aşırı yavaşlattı hayvan gibi sistem olmasına rağmen bir şeye tıkladığımda 10 saniyede anca açılıyordu formatlayıp Windows 10 geçtim.

2 Saat hiçbir tepki vermeyen sisteme nasıl bir işlem uygulamalıydım?
Bios sürümünüz güncel mi ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet.

Bunun beklemeyle ilgisi yok. Yarım saat olsun beklerim. Ama 2 saat nedir? 2 saatte açılmayan şey kainatın sonuna kadar açılmaz benim gözümde.

Doğru hocam bende oyun oynamak için saat 23:17 gibi açmıştım gece 2-3 gibi hala ekran aynıydı gücü kestim bir daha ekran gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…