Çözüldü Sistemde metin belgesi uygulaması kendi kendine silinmiş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kusho

Hectopat
Bilgisayarın WordPad uygulamasında not aldığım bir .rtf uzantılı dosyam vardı. Şimdi açmayı denedim ve beni not defteri, video oynatıcı gibi farklı türlü şeylerle açmaya yöneltti. Not defterinde falan açtığımda bozuk açılıyor. Arama çubuğuna WordPad yazdığımda ise bir sonuç çıkmadı. Silindi mi başka bir şey mi oldu bilmiyorum laptop dünden beri uyku modundaydı hiç dokunmadım. Normalde bu 24H2 güncelleme bir şeyi uyarısı çıkıyordu onu hep ertele diyordum şimdi onun uyarısı çıkmadı güncelleme kendiliğinden oldu da WordPad mi değişti? Ben bu .rtf dosyasını tekrar nasıl açabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam bu arada dediğiniz dosyayı buldum ama içinde Wordpad'i bulamadım.
Şuan bilgisayar başında değilim ama klasörün içinde
Program Files/Windows NT/Accessories/WordPad.exe
Dosyasını bulmanız lazım.

Geri dönmek güzel olur aslında ama sorunsuz bir şekilde dönebilir miyim yani bazı dosyaların aktarılmaması gibi sorunlar çıkabilir mi?
Windows güncelleme yaptığınızda Windows.old klasörü oluşturup içine eski dosyaları koyuyor otomatik silinmeden önce geçerseniz büyük ihtimalle sıkıntı çıkmaz.
İsterseniz her türlü Word'u bir yere kopyalayın ama Windows yaklaşık 10 yada 30 gün sonra siliyor olması lazım emin değilim. Yedeğini almak zor olabilir ilk önce klasörün boyutunu kontrol edin eğer fazla değilse ve boş alan varsa bir yere yedekleyin. 24H2 biraz sıkıntılı bir sürüm o yüzden ilerde sorun yaşarsanız geri dönersiniz.
Ben de sıkıntılı olduğunu bildiğimden dolayı geçmiyordum ama sabah uyku modundayken kendi kendine güncelleme yapmış herhalde ben hep güncelleme yapı seçmeden kapatıyordum çünkü. Bu old klasörü masaüstüne atmak yeter mi yoksa bir usbye falan mı atmak gerekir?

Ben de sıkıntılı olduğunu bildiğimden dolayı geçmiyordum ama sabah uyku modundayken kendi kendine güncelleme yapmış herhalde ben hep güncelleme yapı seçmeden kapatıyordum çünkü. Bu old klasörü masaüstüne atmak yeter mi yoksa bir usbye falan mı atmak gerekir?
Siz direkt adını 1Windows.old olarak değiştirin Windows silmeye kalkışırsa adı bulamaz ama geri dönmek istediğinizde ismini eski haline getirmeniz lazım.

Hocam kusura bakmayın bir şey daha soracağım bu eski sürüme geçmeyi Ayarlar->Sistem->Kurtarma orda Geri dön diye bir seçenek var ona basarak mı yapacağım?

Güncellemeden sonra indirdiğim dosyalar vs. gider mi yoksa sadece sistemdeki güncellemeler mi eski haline döner?
Hayır, sadece Windows.old klasöründeki dosyaları yeni Windows dosyalarının üstüne yazıyor yani en kötü sonradan yaptığın 24H2 güncellemesine ait ayarlar gidebilir ama dosyalar ve programlar gitmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı