Sistemde oyun oynarken birden sinyal gidiyor

Wonz

Hectopat
Bir anda oyun oynarken oyunun ne olduğu fark etmeksizin ekran siyah oluyor, sinyal yok diyor ve ondan sonra güç tasarrufuna geçiliyor diye bir yazı gelip monitör kapanıyor. Ses vesaire geliyor mikrofon çalışıyor ama ekran kapayıp açmadığım sürece geri gelmiyor, nasıl düzelebilir ya da sorun nedir?

Hocam genelde bu monitörün kendisinde, adaptöründe veya monitörün takılı olduğu prizle alakalı oluyor. Benzer şekilde 1 aylık monitörümü iade etmiştim. Öncelikle güç kablosunun hem monitör hem de prize iyi oturduğuna emin olun. Mümkünse akım korumalı prize takın veya daha güvenilir bir priz ile deneyin. Monitörün kendi menüsünden de fabrika ayarlarına sıfırlamak sorunu çözebilir. Ayrıca Hz artırma gibi overclock işlemleri yaptıysanız onları da eski haline getirin.

Hocam genelde bu monitörün kendisinde, adaptöründe veya monitörün takılı olduğu prizle alakalı oluyor. Benzer şekilde 1 aylık monitörümü iade etmiştim. Öncelikle güç kablosunun hem monitör hem de prize iyi oturduğuna emin olun. Mümkünse akım korumalı prize takın veya daha güvenilir bir priz ile deneyin. Monitörün kendi menüsünden de fabrika ayarlarına sıfırlamak sorunu çözebilir. Ayrıca Hz artırma gibi overclock işlemleri yaptıysanız onları da eski haline getirin.

Denedik de yine bir degisiklik olmadi zaten korumalı priz kullanıyorum. Ekran kartı sürücüsünü vesaire de güncelledim monitörü fabrika ayarlarına da sıfırladık ama yine de bir anda oyun oynarken kapanıyor kapatıp acınca düzeliyor sonra yine aynı sonsuz döngüdeyiz.

Denedik de yine bir degisiklik olmadi zaten korumalı priz kullanıyorum. Ekran kartı sürücüsünü vesaire de güncelledim monitörü fabrika ayarlarına da sıfırladık ama yine de bir anda oyun oynarken kapanıyor kapatıp acınca düzeliyor sonra yine aynı sonsuz döngüdeyiz.
Hocam monitörün garantisi devam ediyorsa servise yollamanızı tavsiye ediyorum. Eğer imkanınız varsa eğer fazladan monitörünüz yoksa bile evdeki televizyona bağlayın kasanızı. Büyük ihtimalle o yaşadığınız sorunu yaşamayacaksınız. O zaman monitörünüzde sorun olduğuna kesin gözle bakabilirsiniz. Bir seçenek de görüntü kablonuzdaki bir arıza da olabilir. Başka bir görüntü kablosuyla da deneyin monitörünüzü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı