Sistemde RAM sıkıntısı mı var?

woa9323

Centipat
Daha fazla  
Anakart
h610-m
İşlemci
i5 12400f
Merhaba arkadaşlar. Görev yöneticisinde işlemler kısmında değil 8 GB 3 GB bile zar zor kullanılırken neden performans kısmında 16 GB RAM'in neredeyse 8'i kullanılıyorgözüküyor. VRAM olarak düşünmüştüm. İlk başta ama ekran kartına ayırdığım sanal belleği kapatınca sorun düzelmedi. Sanki bir sızıntı varmışcasına olmayan RAM kullanılıyor gözüküyor. O kadar çok RAM temizleme programı kullanmama rağmen örneğin islc.

1719521497274.png

1719521519568.png

peki 1 slottaki rami çıkarıp yerine 16 gb takarsam yani 24gb ram yaparsam bana artıları neler olucak yani bu sorundan kurtulabilirmiyim azda olsa yoksa bu sefer boştayken neredeyse tekrar yarısı 12gb rammi kullanılıyor olur

Peki 1 slottaki RAM'i çıkarıp yerine 16 GB takarsam yani 24 GB RAM yaparsam bana artıları neler olacak yani bu sorundan kurtulabilir miyim az da olsa yoksa bu sefer boştayken neredeyse tekrar yarısı 12 GB RAM mi kullanılıyor olur.

Kurtulursunuz ama sonuçta Windows 11 yani çok RAM istiyor kısaçası rahatlarsın.

Çünkü bütün her şey o işlemler sekmesinde gözükmüyor hocam arka planda dolusuyla hizmet var ve RAM kullanımını daha iyi görmek istersen kullanıcı sekmesine gir oradan aç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı