Olay çok karışık. Sistemi uzun süredir sıkıntısız kullanıyordum. Dün monitör değişimi yaptım ve başka hiçbir şey değiştirmeden kurulumu bitirip bilgisayarı açmaya çalıştığımda DRAM ışığı sarı yanıp kendini kapatıyordu. Sorun RAM'lerdedir deyip 2 slot RAM'i tek slota indirdim ve tüm slotlarda denedim lakin açılmadı. Bugün ise silgiyle silip tekrar denedim 1. slotta ve açılmadı. Bir konuda CPU'dan uzaktaki slota takın tavsiyesi okumuştum onu denedim bu sefer açıldı ve BIOS'a attı lakin CPU'm resmen yanıyor normalde boşta Max 50 derece olan işlemci 80-85 derecelere çıkıyordu ve masaüstüne gelemeden bilgisayar sürekli kapanıyor. BIOS sıfırlama denedim. Sebebini çözemiyorum donanımsal olarak hiçbir şey değiştirmedim şu an neden böyle yapıyor? Tüm fanlar Max derecede çalışmaya başlıyor ve ısı yükselip kendini kapatıyor.
Garip bir şekilde RAM'leri 1-3 takınca sarı DRAM ışığından öteye gidemiyorum ama 2-4 takınca gene açılıyor hiç yoktan ama ısıdan dolayı mı bilmiyorum, kapatıyor kendini.
Merhaba. 2-3 aydır çok düşük yüklerde bile işlemcimin aşırı ısınmasının sorununu yaşıyorum. Sizce sıvı soğutmayla alakalı olabilir mi? Çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim? Sıvı soğutma: NZXT M22. Bir de az önce PC açılırken bir dinledim eskiden sıvı sesi duyardım fakat şu anda yok o ses...
Konuyu okudum. Yarın kabloları çıkarıp test edeceğim. Bir de ters çevirme muhabbetine bakacağım nasıl tepki veriyor diye. Tam monitör kulaklık da aldık sistem bitti derken en başa dönüyoruz. Gerçekten sinir bozucu.
Konuyu okudum. Yarın kabloları çıkarıp test edeceğim. Bir de ters çevirme muhabbetine bakacağım nasıl tepki veriyor diye. Tam monitör kulaklık da aldık sistem bitti derken en başa dönüyoruz. Gerçekten sinir bozucu.
Dilerim ciddi bir sorun yoktur hocam.
Sorunlar bazen tesadüfü olabiliyor. Mesela olabilecek bir sorun monitörü taktığınız ana denk gelebiliyor. O zaman da sorunu çözmek zorlaşabiliyor.