Sistemde takılma ve kasma hissiyatı

NonStopRocKeR

Hectopat
Katılım
14 Haziran 2020
Mesajlar
240
Evet yaklaşık tam 2 yıldır bu arıza ile uğraşmaktayım.
Bu forumdaki tüm bu konuyla alakalı konuların hepsini okudum hala çözüm bulunamamakta sanırım. Ben de tekrar güncellemek adına tekrar bu konuyu açıyorum.

Yapılan işlemler ve hamlelerden sizlere tüm detayları ile paylaşacağım.

Önce, DDR3 birçok eski sistemim vardı 2 yıl önceki sistem.
i3 3220 ve GTX 1050 (sadece 1050)
DDR3 16 GB RAM ve 24 inch 60 Hz monitör.

İşte 2 yıl önce bu sistemle oynarken inanın hem LoL oynardım hem yayın acardım, azıcık FPS'im düşerdi ama yine de rahat rahat akıcı bir şekilde oyunlarımı oynardım ( CS:GO Valorant ve LoL).

İşte aradan yaklasık 2 3 ay sonrasında bu arıza basladı.

Arıza: İzlenen videolarda (tarayıcılar VLC vs. hepsi dahil) arka planda flulaşmalar, kasma hissi ve ağır çekim modu gibi oluyor. Videolarda belirli yansımalar oluyor ama çok dikkatli bakınca belli oluyor. Bu olay bir süre sonra gözleri yoruyor. Full HD açtığım videolardaki berraklığı sanki 480 izliyormuş gibi alıyorsun.

Oyunlarda ise; LoL adlı oyundan örnek vermek gerekirse Ashe diye bir karşı rakibi slowlayan bir karakter var. O karakter oyun içerisinde yok ama sanki o varmış gibi Char'ı yönlendirdiğim yerlere Char giderken sanki sürekli ok atıp beni ağırlaştırıyormuş hissiyatı var. Ama karakter haritada yok.

Hep bir ağırlaşma, sanki işlemce milyonlarca yükün altındaymış gibi yönlendirdiğim yerlere gidiyor. Kimisine göre slowlaşma, slowmotion akıcı değil. İşin ilginc tarafı hangi sistemi kullanırsam kullanayım FPS düşüşü vs. ısı anormallikleri veya işlemci yetersizlikleri ile karşılaşmıyordum. En eski ve en kötü sistemde bile. GTA V'de "W" tuşuna bastığında sanki 0.4 salise sonra komutları alıyormuş gibi.

Valorant ve CS gibi oyunlarda ise aniden rakip karşına cıktıgında FPS sanki 20'lere düşüyormuş gibi, mermiler namludan cıkarken kasa kasa zorla cıkıyormuş gibi bir görsel tepki veriyor ama FPS +200 :) MSI After'dan takip ediyorum, işlemci kullanımı ekran kartı kullanımları vs %20'lerin üzerine bile cıkmıyor (Ryzen 5 3600X) 2060 varken bile.

Sonra dediler ki sitem eski sistem böyle falan. Benim de gözüm döndü ve DDR3'ü komple monitör de dahil söktüm attım. Kaldırdım. Sonra DDR4 sistem toplamaya karar verdim.

DDR3'ten sonraki DDR4 sistemi;

B450 ASUS anakart.
Ryzen 5 3600X (sıvı soğutmalı)
DDR4 16 GB 3200 RAM (anakart RAM Hz desteği var)
256 GB SSD.
1 TB HDD.
2060 ekran kartı.
700W 80 Cougar.
24 inch V-Sync monitör.
Orijinal Dısplay kablo.
110 MB internet.

Tüm bu parcaları topladım sistemi kurdum ve tüm Windows 10 serisini denedim, her türlü ayarları... NVIDIA ayarları, DDU dahil her şeyi denedim akla gelebilecek. Sonra yine düzelmedi. Ve aradan 1 yıl geçmişti bu arada. Sonra elektrik tesisatı dediler;
Direkten saate gelen kablo değiştirildi. Sonra evin içindeki şalterden benim prize özel hat cekildi, topraklama yapıldı, yine düzelmedi.

Akım korumalı priz aldım, olmadı. UPS aldım, olmadı. Lisans orijinal değil dediler, onu da orijinal satın aldım, yine olmadı. Başka bir eve götürdüm, yine düzelmedi. Yani akla gelebilecek her şeyi yaptım ama bir türlü cözüm bulamadım. Sonra bu sistemi de iyice sinirlenince zararına sattım. 1 2 ay araştırdım düşündüm taşındım. Dedim ki tesisatta sorun varsa parcalara belki kalıcı hasar vermiştir dedim. Sonra her şeyi sıfırdan dizme toplama kararı aldım ve şu anda kurulu olan sistem de bu;

Şu anki yeni sistem.

MSI MAG 1 egzoz 2 ön fanlı kasa.
MSI B550 GAMING Plus anakart.
Corsair DDR4 32 GB RAM 3200MHz.
512 GB M.2 SSD RGB'li olan X ile baslayan.
3 TB HDD.
700W 80 Plus Sharkoon PSU.
Ryzen 7 2700X (stock fanlı)
GTX 1050 Ti Gaming.
27 inch 1 ms MSI 272C MSI model monitör tüm Driver'ları (Dragon Center dahil)
Özel metal kablo markası kaliteli olan 350 TL'ye alınan Display kablo.
Anakart ile monitör arasında bağlantı kurulan kücük bir USB tarzında bir kablo.
110 MB net, en fazla aldığım oyunlarda ms 16 ankastre ana kutu üzerinden özel kablo ile CAT6 kablo cektim ve kendim çaktım.

Ve bu sistemi de topladım, kurdum, birebir arıza hala devam etmekte. Belki unuttuğum akla gelen cözüm olayları alakalı durumlarda vardır ama inanın %100 eminim onları da denedim. Denetim Masası ayarları, Windows ayarları oyun modları vs...

Arıza belirtilerini yukarıda belirttim birebir aynıları devam etmekte.

Sanki FPS düşüyormuş gibi ekranın titremeleri, (nadir) dalgalanmalar V-Sync açınca düzeliyor ama o zaman da ağır cekim modu oluyor.

Şunu da söylemeyi unuttum, 40 45 bin TL'lik anlaşmalı Atom Bilişim'den PC parcaları aldım. Örneğin 3X anakart, 3X ekran kartı, RAM'ler, HDD, M.2...
2'li kombin, sonra 3'lü, sonra tekli, sonra uzay modülü vs. Her şeyi denedim, yine olmadı ve sonrasında iade ettim. Tam 2 yılın ortasında yaptım bu hamleyi de.

Olay bunlardan ibaret sanmıyorum, hiç umudum yok ama olur da bir umut işte son kez bir nefes vereyim dedim sizlere.

Not: Eğer olurda canı gönülden bu konuya cözüm bulacak olan arkadaşı şahsi olarak ödüllendireceğim. Eğer forum izin verir ise.
Teşekkürler.

Ferhat Kandemir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Buradaki sorun takılma sorunu değilki hiç takılma yok her oyundan aldığım şu anki FPS oranları +220 takılma donma kasma yok. Ama hissiyatları var Slow Motion modu gibi her şey ağır çekimde işliyormuş gibi.

Aklıma takılan şey biz de Windows 10 kullanıyoruz ve sistemi baştan aşağı değiştirmişsiniz. Sizde oluyor da biz de neden olmuyor? Sorun yazılımsal diyeceğim ama galiba hiçbir şey kurmadan direk oyun oyanmışsınız yine de çözülmemiş. Hocam eğer sorunu çözmeyecekseniz ne yapacaksınız merak ettim.
 
Aklıma takılan şey biz de Windows 10 kullanıyoruz ve sistemi baştan aşağı değiştirmişsiniz. Sizde oluyor da biz de neden olmuyor? Sorun yazılımsal diyeceğim ama galiba hiçbir şey kurmadan direk oyun oyanmışsınız yine de çözülmemiş. Hocam eğer sorunu çözmeyecekseniz ne yapacaksınız merak ettim.
Yine topladığım gibi zararına satacağım başka çarem yok ki. Dava açsam kime açacağım? Şikayet etsem kime edeceğim? Bu forumda dahil olmak üzre hiç kimse hiçbir şeyden anlamıyor. Bilgisayarcılar falan herkes yalan artık gına geldi yemin ederim.
Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak ayarını denediniz mi?

Denendi ve yapıldı. Saçma gelen bu bana yeni bir sistem alıyorsun ve böyle saçma sapan şeylerle karşılaşıyorsun. Yav yeni sistem her şeyini yükle oyuna gir oyna ne bu kadar aksiyon ayar nedir bu olay anlamıyorum gerçekten.
Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak ayarını denediniz mi?

Bunu yaparak sorunun cözülme ihtimali varsa da ben almayayım :) Herkes en eski bilgisayarlarda olsun yeni bilgisayarda olsun benim gibi bir sistemi olanlar olsun. Abicim oyununu açar istediği oyunu oynar. Her oyun için şu lanet arıza için ayar veya program yüklemem anlamsız. Her oyun için ayarlar yapılır evet o da oyunu istediği şekle almak için. Kişisel şahsi keyfi nedenlerden dolayı yapacaksa yapar. Söz konusu bir arıza. Teşekkürler ama önerin için.
 
Son düzenleme:
Deniyorum yine konusu açtım milleti toplamak adına +'larsan bir iyilik yapmış olursun Recep Baltaş ekibi vs. Baksa bir ihtimal cözebilirler ama onlar da görmüyor. :D görse de cözebileceklerine zerre ihtimal bile vermiyorum da neyse. :)
 

Geri
Yukarı