Sistemde virüs mü var?

Kelsza

Hectopat
Öncelikle Kaspersky ile tam tarama yaptım bir daha yapıyorum şu an ve bir şey çıkmadı. Laptopta şu an dizi izliyorum ve gereksiz bir şekilde ses çıkıyor. Ve son 1 aydır gereksiz şekilde ısınıyor. Önceden böyle olmuyordu benim tahminimce tozlandığından böyle olmuştur. Ama fan sesi daha fazla çıkmaya başladığından mining virüsünden korkmaya başladım. Görev Yöneticisi'ni her açışımda CPU kullanımı %55 olarak gösteriyor sonra %5-9 arasına düşüyor. Oyun oynamadığım halde ekran kartı bu şekilde kullanılıyor. Ekran görüntüsünden incelersiniz. İlk açışımda %30-50 arası değişiyordu şimdi %15 seviyesinde.

Ekran kartınızı kullanan başka bir uygulama olmalı tarayıcınız gibi ve büyük ihtimalle tozlanmış bilgisayarınız Görev Yöneticisi'ni ilk açtığınızda %60 gibi bir CPU kullanım değeri gözükmesi normaldir hocam.

Fanlarınızda tozlanma varsa doğal. Yaz aylarında bu tip durumlar da gerçekleşebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…