Sistemde Windows 10 varken neden Linux kullanmalıyım?

Uzatmayacağım. Windows 10 kullanırken ne olacak da ben PC'yi Linux ile Boot edeceğim?

Sistem:
  • 8 GB DDR3 RAM.
  • AMD A-10 4600M işlemci.
  • AMD Radeon HD 7660G ekran kartı.
  • Hitachi HTS541010A9E680 HDD.
1-HDD kullanıyorsun ve Windows 10 HDD ile hiç iyi çalışmıyor
2- Gizlilik için
3- Benim deneyimlerime göre Linux çok daha performanslı çünkü Windows 10 gibi içinde milyon tane çöp yok
4-Sen ne istersen onu yapıyor, Windows 10 gibi sürpriz bir şekilde bilgisayarını yeniden başlatmıyor, senin kontolün altında.
5- Özgür
6- Bazı masaüstleri Windows 10'a kıyasla daha iyi gözüküyor.
7- Virüs yemek çok zor.
8- BEDAVA

Farklı kişilerin farklı nedenleri olabilir. Özgür yazılım olduğu için, açık kaynak olduğu için, ücretsiz olduğu için, özelleştirilebilir olduğu için, daha güvenli olduğu için ya da gizlilik odaklı olduğu için tercih edilebilir.

Bilgisayar konusunda kendini bir adım ileriye taşımak istiyorsan kullanabilirsin. Fakat bunun için, Ubuntu ve benzeri dağıtımları ben tavsiye etmem. O dağıtımları, Windows gibi kullanmakla bir şey öğrenemezsin. Linux'u mesela geliştirici araçlarının ücretsiz olması, yine bazı araçların GNU Emacs falan gibi, GCC gibi çok güzel olması, yazılım geliştirmek için güzel bir ortam sunması, *nix temellerini öğrenmek ve kendini ilerletmek için kullanabilirsin. Fakat Windows gibi kullanabileceğin bir dağıtım arıyorsan bence hiç bulaşma. Hayal kırıklığına uğrarsın. Linux, beklentisi Windows gibi grafik arabirim üzerinden kullanabileceği, tıklamalı bir işletim sistemi arayanlara göre değil. Ortalama bir kullanıcıya, Linux'u masaüstünde kesinlikle tavsiye etmem. Fakat önce basit bir dağıtım, bir süre sonra, Arch ve Gentoo gibi dağıtımlarla uğraşırsan, sabırlı olursan, sistemi iyi bir şekilde öğrenirsen, Windows'dan bile daha çok hoşuna gidebilir ve efektif şekilde kullanabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı