Sistemde zaman zaman görüntü gidip geliyor

Metinq35

Decapat
Sistemde sorun yok yeni topladım eski PC'de de aynı sorun oluyor.
Görüntü birimi olarak 82 ekran Philips LED TV kullanıyorum (Monitör kullanırken de aynı sorun oluyordu)
Artık çok canımı sıktı film izlerken oyun oynarken kısacası PC başında iken görüntü gidip geliyor.
Mesela herhangi odanın ışığını kapatıp açınca prize herhangi bir şey takınca klima açıp kapayınca dolabı fişini takıp çıkarınca herhangi bir elektrik değişiminde görüntü gidip geliyor.
Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
İyi geceler iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısı bende de oluyor biri lambayı açtığı an monitör kapanıyor. Muhtemelen bir prize 4-5 tane cihaz bağlayınca oluyor. Ben bağladığım zaman prizde hem televizyon hem bilgisayar hem de monitör enerji alıyor bir de uydu alıcısı.

Son düzenleme:
Bağlantı kablosu sorunu da olabilir.

VGA dönüştürücü kullanıyorsan ondan da kaynaklı olabilir, benim laptopta sadece HDMI girişi var. Ya da direkt VGA kablosunu değiştir.

LED TV ve monitörlerde aynı hatta takılı başka bir elektronik cihaz devreye girdiğinde böyle sorunlar olabilir. Normaldir. Özellikle ekonomik tüketim değerlerine sahipse çok yaşanıyor. Gücü ucu ucuna yetecek bir güç kaynağı oluyor ve bu yüzden küçük kondansatörleri ani elektriksel dalgalanmalarda cihazın göz kırpmasına sebep oluyor. Prize çalışmayan bir şey bile takıp çıkarsan bu arada olabilir. Normaldir.

Çözüm konuda gizli. Fakat herhangi bir odanın ışığı dediğiniz, bu olay bir tek sisteminiz için mi oluyor? Başka eşyalar için de oluyorsa eve bir elektrikçi çağırın derim.
Ekran gidip geldiği sırada çıtırdı geliyor dolap derin dondurucu vs. den ev 3 katlı alt katta elektroniksel değişimden ekran gidip geliyor.

Normal olduğunu düşünmüyorum üstadım TV izlerken gidip gelme olmuyor PC'ye geçtiğimde oluyor.
Ayrıca harici bir ses birimi kullanmıyorum ses ihtiyacımı HDMI kablo kullandığım için TV'den karşılıyorum. Ekran gidip geldiğinde bazen ses kesiliyor ve HDMI 2'den tekrar HDMI 1'e almam gerekiyor ses gelmesi için.

Hocam bende de oluyor. Bazı modellerdeki adaptörlerin diğer cihazların oluşturduğu elektriksel bozulmaya yeterince karşı koyamamasından kaynaklı. Mesela bende de televizyonda olmuyor ama monitörde oluyor. Speaker ı açtığımda LED monitörüm kapanıp tekrar açılıyor. Birkaç saniye görüntü alamıyorum. Üstelik her parçası orijinal ve ilk gününden beri böyle. HDMI beslemesinde bir dalgalanma oluyordur belki de. Elektriksel dalgalanma HDMI üzerinden etkiliyor olabilir. Sonuçta HDMI üzerinde de bir besleme var. Çok rahatsızsan bilgisayarı elektrik hattından izole edecek bir regülatöre bağlayabilirsin. Ama masrafa değer mi bilmiyorum. Ama cihazların tasarımlarından kaynaklı bir durum yani. Tamamen normal. Çaresi de internet üzerinden bulunabilecek değil. En fazla regülatör falan tavsiye edebiliriz. Can sıkıcı bir durum ama yapacak bir şey yok.

Güzel yorumların için teşekkür ederim üstadım. Tavsiye bakımından sadece benim yapabileceklerim değil hani bilginiz vardır evin elektriği ile alakalıdır dersinizki şundan şundan dolayı olabilir elektrikçi yapar o tarz tavsiyelerede açığım. Bi ara herhangi bir prize ketıl takınca ana şarteli attırıyodu sonra ne oldu ne bitti bilmiyorum ama şuan ketıl attırmıyo (Çoğu odada tabi). Ayrıca elektrik panosundaki saatler yeni sisteme geçiş yaptırıldı ondan sonra ev elektriği kaldırmamaya başladı tabi yıllar önceydi (3-4 yıl kadar). Benim aklıma takılanda oraya takılan sigortalarının amperinin düşürüldüğünden kaynaklanan bir sorun olabileceğiydi.

Televizyona giden elektrik kablosu çıkartılabilir bir kablo ise onu çıkartıp kabloyu sıyır, kablo içinde üç hat olacak, sarı yeşil olanı keserek devreyi tamamlamasını önle, evinde sahte topraklama olduğu için yapması muhtemel (Nötr den toprağa atlama) sorun devam ediyorsa evinde dışı metal olan (buzdolabı, çamaşır makinesi ve PC gibi) toprak hattına kaçak yapıyordur.

Öncelikli olarak kaçak olup olmadığını anlamak için pc nin metal yüzeyine elinin dış yüzeyi ile dokun, bunu yaparken diğer elinle duvara dokun, elini pc nin şasesine sürterken elektriksel bir titreşim hissediyorsan TV kablosu için önerdiğim şeyi PC için de yap.

PC TV gibi aygıtların toprak hattına kesinlikle ihtiyaçları yoktur (Dışı sac olan cihazlar kaçak olduğunda enerjinin büyük bir kısmını toprağa iletebilsin diye yapılır)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…