Sistemde zararlı olmadığını anlamak

Makaleler
2
Daha fazla  
Herkese merhabalar, geçen hafta deneme sürümü kaspersky ile sisteme tam tarama yaptırmıştım. Sistem temiz çıkmıştı ama hep aklımı kurcalar gerçekten sistem temiz mi diye. Bu şekilde düşünmemin sebebi ise zamanında korsan oyunlar indirmem. Hayret ettim sistemin temiz çıkmasına, millet para ödeyip güvenlik yazılımları kullanıyor bilgisayarı korumak için. Ben ise ücretsiz anti-virüs programları kullandım.
Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ? Gerçekten temiz midir sistem yoksa bir hata olabilir mi ?

Sisteminde zararlı olup olmamasının pek bir önemi yok. Önemli olan zararlının sisteminde aktif olup olmamasıdır. Veritabanlı, sezgisel çalışan güvenlik yazılımlarının bulamayacağı zararlılar olabilir. Paranoyak derecesinde olmadan GMER, KillSwtich gibi analiz yazılımları ile sisteminizi kontrol edebilirsiniz.

Sisteminde zararlı olup olmamasının pek bir önemi yok. Önemli olan zararlının sisteminde aktif olup olmamasıdır. Veritabanlı, sezgisel çalışan güvenlik yazılımlarının bulamayacağı zararlılar olabilir. Paranoyak derecesinde olmadan GMER, KillSwtich gibi analiz yazılımları ile sisteminizi kontrol edebilirsiniz.
Paranoyak derecesi :D Yok o safada değilim. Sistem de bana hissettirecek bir sorun olmadı. Arka planda olabilir dediğiniz gibi ona da yapacak bir şey yok. Rahatsız edici düzeye gelirse bir şeyler yapılmalı o zaman.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı