Sistemdeki 2. ekran kartı kullanılamıyor

Egehanss

Decapat
Merhaba, eski bir laptop kullanıcısıyım bilgisayarımda masaüstünde her sağ tık yaptığımda AMD Radeon settings gözükürdü. Driver güncellediğimde ekran gider gelirdi. AMD aktif diye aşağıdan bildirim gelirdi ama artık hiçbiri yok. CPU-Z gibi programlarda 2. ekran kartı gözükmüyor bile. Aşağıda bıraktığım ekran görüntülerinden anlayabilirsiniz. (driver'ların güncel olduğunu düşünüyorum, bir hatam ile ekran gider diye korkuyorum.) Ayrıca Intel HD 3000 için 4000 upgrade ederken düzgün çalışmayabilir diyor sizce yükseltmeli miyim? Her driver güncellemesinde öyle mi diyor?

1676195779144.png

1676195807350.png

1676195900793.png

Dosya Ekleri

• 1676195712995.png
    1676195712995.png
    114 KB · Görüntüleme: 36
  • 1676195723254.png
    1676195723254.png
    114 KB · Görüntüleme: 45
Ondan önce amd cataylst uygulamasını indirdim ekran siyah oldu heh geldi dedim kapatıp açtım bilgisayarı bu aygıt düzgün çalışıyor demeye başladı ama her dk ekran siyah oluyor ve donuyor

Ondan önce amd cataylst uygulamasını indirdim ekran siyah oldu heh geldi dedim kapatıp açtım bilgisayarı bu aygıt düzgün çalışıyor demeye başladı ama her dk ekran siyah oluyor ve donuyor
Telefons geçtim babam öğrenmeden düzeltmemiz lazım 😃

Ekran kartında sıkıntı olabilir driver indirmeden önce çalışıyorsa driver ı sil

Televizyondan ekranından bilgisayar ekranına geç Intel HD grafikten sorunu halletmemiz lazım.

Ekran kartında sıkıntı olabilir driver indirmeden önce çalışıyorsa driver ı sil.

Televizyondan ekranından bilgisayar ekranına geç Intel HD grafikten sorunu halletmemiz lazım.

Çok önceden çalışıyorduç bir ara driver güncelledimç 10 yılda ilk defa güncellenmişti driverlar. Bir daha da göremedim. Ekran kartını sil dersem ne olur?

Bilgisayarı açtım hemen ekran kartını devre dışı bıraktım, siyah donma çözüldü ama AMD Catalyst'i silemiyorum. Tek amacım Valorant'ı açabilmek. Intel 3000 shader model 4.1 diye açmıyor. 4000 olarak gösterme özelliği var ama onu da yaparsam o da siyah kalırsa diye korkuyorum. Radeon'da daha yüksek FPS olduğu için bu yollardayım. Ayrıca son yaptıklarımdan sonra ekran kartı CPU-Z gibi yerlerde gözükmeye başladı.

1676200109760.png

Ayrıca Catalyst yükleyince eskisi gibi sağ tık yapınca AMD Catalyst Control Center geldi. Aç dediğim kullanılabilir AMD cihazı yok diyor. Ekran kartı devre dışı şu anda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Notların dediğini yapın aratın bakalım ne çıkacak

dxdiag açtığımda 'grafik cihaz sürücü hata kodu 22' diyor
Eki Görüntüle 1665541

elimden gelen her şeyi deniyorum büyük ihtimal kart kabloları hasar gördü daha önce hdd ssd upgrade ederken
İçini açıp bi bak kablolar takılı olmayabilir veya dediğin gibi hasar görmüş olabilir

Notların dediğini yapın aratın bakalım ne çıkacak.

İçini açıp bir bak kablolar takılı olmayabilir veya dediğin gibi hasar görmüş olabilir.

Her türlü yazılımı kurdum sildim PC sınrısız mavi ekran döngüsüne girdi. Bugün misafirliğe gittim, hayatımda hiç PC görmemişim haberim yok. Misafir çocuğu oldum Valorant oynadım 200FPS + alıyordu. Kaliteli PC gerçekten çok güzel bir hismiş, o dakikadan sonra bu bilgisayarı kurtarmayı bıraktım. Yeni bilgisayar aldığımda ilk iş bilgisayarı yakmak olacak.

Bu arada forumdan ban yemiştim anca açılmış yazım kuralları banı.

@Aakons aldım hocam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı