Sistemdeki trojan nasıl kalıcı olarak silinir?

MrPasa31

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben geçen yeni bir şey indirirken sanırım trojan (mining virüsü) yükledim, kendisini bir güvenlik programıyla sildim (Kaspersky) ama PC'de hiçbir işlem yapmadığım halde CPU çok fazla kullanılıyor, ne yapabilirim?

Format babacum formaaat!
En temiz yol temiz bir Windows kurulumu. Format atmam diyorsan da Malwarebytes gibi farklı antivirüslerle tarama yapmayı deneyebilirsin.

Merhaba ben geçen yeni bir şey indirirken sanırım trojan (mining virüsü) yükledim, kendisini bir güvenlik programıyla sildim (Kaspersky) ama PC'de hiçbir işlem yapmadığım halde CPU çok fazla kullanılıyor, ne yapabilirim?

APU sistem ise miningdir ama virüsü yöneten kişinin ekran kartın dururken işlemcini kullanacağını düşünmüyorum.

APU sistem ise miningdir ama virüsü yöneten kişinin ekran kartın dururken işlemcini kullanacağını düşünmüyorum.

Bu arada bilinenin aksine mining depolamaya bağlı değil internete bağlıdır eğer bir mining virüsü var ise formatla silinmeme ihtimalide var bu yüzden modem resetleme değişim gibi şeylerde yapmalısınız.

Hemen format atma. İlk önce Kaspersky ile tam tarama yap ve ne çıkarsa temizle ardından Windows Defender çevrimdışı tarama yaptır bakalım sonuçları yazarsın.

Format tek çözüm o zaman basit format at önemli verileri yedekleyip.

Bu arada bilinenin aksine mining depolamaya bağlı değil internete bağlıdır eğer bir mining virüsü var ise formatla silinmeme ihtimalide var bu yüzden modem resetleme değişim gibi şeylerde yapmalısınız.

Ok bilmiyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı