Sistemden hangi parça kısılmalı?

RAM'den kısabilme şansın var. İşlemciden de kısabilme şansın var. Ekran kartın çok güçlü olup oyunlarda en yüksek çözünürlüklerde oynayacaksan işlemciden baya bir kısma şansın var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram den kısabilme şansın var. İşlemciden de kısabilme şansın var. Ekran kartın çok güçlü olup oyunlarda en yüksek çözünürlüklerde oynayacaksan işlemciden baya bir kısma şansın var.

8 GB ucu ucuna yeterken RAM'den kısmak yanlış olur, işlemciden ve diğer bileşenlerden de. Temel olarak hepsinin dengede olduğu bir sistem uzun ve kısa vadede daha karlı olur. RAM'den kısarsa bu sefer aradan çok geçmeden sıkıntılar doğacak, ekran kartından kısarsak oyun deneyimimiz azalacak, işlemciden kısarsak darboğaz sorunu yaratabilir. Dengeli bir sitem için dengeli bileşenler tercih edilmeli.

Dostum haklısın ama sadece oyun odaklı toplanacaksa Ryzen 3 serileri tercih edilebilir (1080, 1080 Ti gibi ekran kartları kullanıldığı takdirde). Çünkü ekran kartın ne kadar iyiyse oyun ayarlarını çözünürlüğü o kadar yükseltip yükü ekran kartına atıp darboğaz olmadan oyun oynayabilme şansın var.

HDD veya SSD almazsam olur mu? Olursa ne gibi zararları olur?

Zararı olmaz hatta eski HDD ile devam et ileride paran olduğu zaman SSD alırsın şahsen ben öyle yaptım. Zararı olmaz sadece SSD gibi hızlı kullanamazsın açılış kapanış veri aktarım gibi şeylere biraz geç kavuşacaksın :D

Ryzen 3 olsun İ3 olsun GTX 1080 ve muadili güçlü kartları besleyemezler. Senin yaptığın şey işlemciden kısıp ekran kartına abanmak, darboğaz kaçınılmaz son olacaktır o_O

İlk başta sistemin diğer bileşenlerine daha fazla bütçe ayırmak için SSD sonradan eklenebilir, fakat bu bütçeye 120GB da olsa SSD araya sıkıştırılabilir.

Sanırsam bu işlemci Ryzen 3'ten de kötü bir işlemci :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı