Sisteme 2 adet RAM takıldığı zaman görüntü gelmiyor

lastkeeper1

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımda bir süredir donma, Power tuşuna bastığımda fanların dönmesi ama görüntü gelmemesi, görüntünün geç gelmesi veya oyunlarda/normal kullanımda mavi ekran hataları gibi sorunlar baş gösterdi.
  • Temiz kurulum yaptım.
  • Sisteme yeni bir ikinci el ekran kartı satın aldım (benim kullandığımdan daha iyi bir model)
  • Yeni ikinci el HDD satın aldım (HD Tune Pro ile tarattım)
  • Bir arkadaşımdan 2x4 8 GB RAM aldım.
Benim kendi kullandığım RAM de 2x4 8 GB şeklindeydi. Memtest yapmıştım ve bir sorun görünmedi. RAM'leri aldığım arkadaşım da hiç mavi ekran hatası vs. almadığını söyledi. 2 gün önce kasayı bir tamirciye götürdüm. Anakartımdan şüphelendiğimi söyledim ama o adam RAM'lerin bozuk senin dedi. Ben 4 RAM'i de yanımda götürmüştüm. Orada ikişer ikişer hepsini takıp denedik ve en sonunda mavi ekran hatası aldık. Daha sonra kendisi 4 GB'lık bir RAM getirdi ve tek slota taktı. Tek slotta o RAM takılıyken bilgisayarı kullandım ve herhangi bir sorun olmadı.

Asıl garip olan şey az önce başıma geldi. Eski HDD'mi takıp Windows 10 kurmak istedim. Eski RAM'lerim takılıydı ve format sırasında mavi ekran verdi. Bu sefer arkadaştan aldığım RAM'leri taktım ve yine aynısını yaptı. Bu sefer 2 slotta takılı olan RAM'lerden birini çıkardım. Tek RAM ile format atmayı denedim ve hiçbir problem olmadı.

2 slota 2 RAM taktığım zaman hata verdiğini fark ettim. 4 tane RAM'in 4'ünün de bozuk olması bana biraz saçma geldi. Sizce anakartım mı bozuk? Anakartımın üzerine takıldığı RAM'leri bozma gibi bir ihtimali var mı?

Ramin biri bozuk olabilir mi hocam ?
Sanmıyorum hocam 2 tane rami memtest ile test ettim sorun vermedi. Arkadaşımdan aldığım diğer 2 rami test etmedim. Çok temiz görünüyorlardı. Zaten ramleri veren arkadaşım da sorunsuz kullandığını söyledi. Ramleri tek tek kullanınca problem olmuyor.
Arkadaşlar sistemi başka bir anakartın üzerine monte ettik. Ayrıca PSU da yeni. Önceki PSU 400W idi, şuanki PSU 500W. Sorun şu ki şimdi de ekran kartımı (AMD Radeon HD 6850) taktığımız zaman görüntü gelmiyor. Eski ekran kartımı taktım (ATI Mobility Radeon HD 4850) görüntü geldi. 6850 daha dün görüntü veriyordu ama şuan vermiyor. Neden kaynaklanabilir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı