Sisteme Bulaşan Çince Virüsler

Katılım
9 Mayıs 2015
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayarıma ciddi anlamda can sıkan virüsler bulaşmıştı. Durduk yere sekmeler açılıyor abuk subuk reklamlar gözüküyordu ama bunların çoğunu sildim fakat bazı çince virüsler kaldı ve bunun dışında virüs programı da tarama yaptığında bazı virüsler olduğunu gördüm. Ayrıca internet tarayıcımı açarken farklı bir sekme çıkıyor karşıma. Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevirim.
 

Dosya Ekleri

  • as.png
    as.png
    30,3 KB · Görüntüleme: 153
  • sa.png
    sa.png
    2,3 KB · Görüntüleme: 152
O ilk bulasan virus bir backdoor acmis ve oburlerini indirmis, ve yoksa indirmeye de devam edecek, ben format derim.
 
Bilmediğin, güvenmediğin sitelere girmenin sonucu bu şekilde sonuçlanıyor. Bir sefer benimde başıma gelmişti ve her şey merak ile başlıyor. :D Sonra sistemi geri yükledim ve gereken ne var ise yaptım. Bir kaç program sayesinde. Eğer format atmak için bir bahane arıyor isen durma temiz kurulum yap, yeni bir sayfa aç ve bir daha güvenlik riski bulunan hiç bir şeye karışma.
 
Bunları bilgisayarıma bulaştırmayacak kadar bilinçli bir kullanıcıyım fakat senin durumunda temizlemekle hiç uğraşmaz, temiz Windows kurulumu yapar ve arkadaşın dediği gibi yeni bir sayfa açardım. Bilgisayar kullanırken her şeyi güvenlik yazılımlarına bırakmayın, bilinçli olun.
 
@ÇağdaşÇöçü12
İndirdiğiniz programları silmeden önce VirusTotal ile tarama yapın. Engel aldıysanız sayfayı kopyalayın ve başlat menüsüne ''Not Defteri'' yazın. Adresi ''Not Defteri''ne yapıştırın. Oradan ''Belgeler'' bölümüne metin dosyası olarak kaydedecektir. Sonra paylaşırsınız. Tarama linkini paylaşın. Sonra silin. Eklentileri de kontrol edin. Bilmediğiniz eklenti varsa kaldırın. Avira ya da Kaspersky varsa Kaspersky ile kapsamlı bir tarama yapın.
Antivirüsünüz yoksa Avira Free Antivirus yükleyin. Aşağıya Avira ayarlarını atacağım. Onları yapın. Avira'nın virüs veritabanını güncelleyip tam tarama yapın. Zararlı yazılım çıkarsa silmeden önce VirusTotal ile taratın. VirusTotal tarama sonucunun linkini burada paylaşmayı unutmayın. Engel aldıysanız sayfayı kopyalayın ve başlat menüsüne ''Not Defteri'' yazın. Adresi ''Not Defteri''ne yapıştırın. Oradan ''Belgeler'' bölümüne metin dosyası olarak kaydedecektir. Sonra paylaşabilirsiniz. Artık zararlı yazılımı silebilirsiniz. Malwarebytes Anti-Malware yükleyin. Gerçek zamanlı korumalarının hepsini kapatın. Sırasıyla settings ve protection ayarlarını açın. ''Scan for rootkits'' seçeneğini ''On'' konumuna getirin. Veritabanını güncelleyip ''Threat Scan'' yapın. Malwarebytes AdwCleaner yükleyin. Malwarebytes AdwCleaner ile açık programlarınız varsa kapatıp tarama yapın.
VirusTotal: VirusTotal - Free Online Virus, Malware and URL Scanner
Avira Free Antivirus: Antivirüs programlarını karşılaştırın ve satın alın – Avira Store
Malwarebytes Anti-Malware: Free Anti-Malware & Malware Removal
Malwarebytes AdwCleaner: AdwCleaner
Eğer Malwarebytes AdwCleaner'dan sonra sayfalar açılmaya devam ediyorsa Malwarebytes Junkware Removal Tool yükleyin.
Malwarebytes Junkware Removal Tool: Junkware Removal Tool
Burada da Junkware Removal Tool'un kullanımı ile ilgili anlatım var:
[çözüldü] Junkware Removal Tool Nedir, Junkware Removal nasıl kullanılır?
Son olarak CCleaner kullanarak normal temizlik ile kayıt defteri temizliği yapın.
CCleaner: CCleaner - The world's most popular PC cleaner & optimization tool - Piriform
ekran-goeruentuesue-10-png.218899
ekran-goeruentuesue-12-png.218900
ekran-goeruentuesue-13-png.218901
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı