İyi sosyaller arkadaşlar sistemimde 120 GB SSD var. Chrome System vs ile 80 GB kalıyor. R film var içeriside oyun oynamak istiyorum fakat yetmiyor. Zaten flashlar film ile dolu izlemeye vaktim yok izleyebildiğimi izliyorum. Her neyse 160 GB HDD var elimde bunu şu anki PC'me takabilir miyim? Nasıl yaparım eski PC'nin HDD kablosu ile olur mu?
İyi sosyaller arkadaşlar sistemimde 120 GB SSD var. Chrome System vs ile 80 GB kalıyor. R film var içeriside oyun oynamak istiyorum fakat yetmiyor. Zaten flashlar film ile dolu izlemeye vaktim yok izleyebildiğimi izliyorum. Her neyse 160 GB HDD var elimde bunu şu anki PC'me takabilir miyim? Nasıl yaparım eski PC'nin HDD kablosu ile olur mu?
Evet takabilirsin. Eski PC'deki SATA kablosunu takabilirsin ve PSU'dan gelen SATA kablosunuda HDD'ye takacaksın. Alta gerekli kabloların resimleri var.
Uçları bununkine benzeyen bir SATA kablosuna ihtiyacınız var. Ayrıca elindeki HDD attığım resimde solda bulunanınki gibi bir bağlantıya sahip ise takabilirsin. Eğer bunlar uygunsa SATA kablosunun bir ucunu HDD'ye, diğer ucunu da anakarttaki SATA portlarında birine takmalısın. Sonrada PSU'dan gelen SATA Power kablosunu HDD'ye takmalısın.
Evet takabilirsin. Eski PC'deki SATA kablosunu takabilirsin ve PSU'dan gelen SATA kablosunuda HDD'ye takacaksın. Alta gerekli kabloların resimleri var.
Ayrıca, HDD'yi harici olarak da takabilirsiniz. Bunun için USB-Sata kablosu gerekmekte. Ancak, diskiniz 2.5" değil de 3.5" ise harici bir güç kablosuna da ihtiyacınız var.