Sisteme format atılamıyor

mhsndmrl

Hectopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
RX 5600 XT
Anakart
B450M S2H
İşlemci
ryzen 5 3600
Merhaba arkadaşlar masaüstü bilgisayarımda Windows 11 kuruluydu formatlamak istedim. Temiz yeniden bir kurulum için katılımsız Windows scripti hazırladım. GitHub ve YouTube üzerinden bununla alakalı dokümanlar mevcut. Tıpkı şu videodaki gibi link.

USB'mi bir güzel hazırladım boot ettim disk seçim ekranından halihazırda kurulu olan sistemin bulunduğu SSD'yi biçimlendirdim ve ileri dedim formatlama işlemi başladı %10'a geldiğinde uyarı verip devam etmedi yüklemeye.

Daha sonrasında öncesinde hazırlamış olduğum script dosyası unattended.xml'den dolayı olduğunu düşünüp, format ekranından CMD diskpart üzerinden silmeye çalıştım ancak yanlışlıkla komple format USB'sini sildim.

Burada komple patladım PC FreeDOS durumda ve hazırladığım format USB'si de sıfırlandı.

Gidip başka bilgisayardan yeni standart bir şekilde Windows 11 ISO indirdim ve Rufus üzerinden USB diske yazdım. Sonrasında USB diski boot ettim ancak format ekranı yerine recovery isimli şu ekran geldi fotoğrafını çekemedim internetten buldum.

winload.efi hatası verdi kısaca.

Sonrasında Windows 10 denedim kurmayı ISO indirdim ve Rufus üzerinden yazdım ancak bu sefer de Windows logosunda 5-10 dakika takılı kalıyor ve sonra mavi ekran geliyor mavi ekranda da 5-10 dakika kalıp sistem kapanıyor kendi kendine.

Görselleri bıraktım aşağıya.

Dosya Ekleri

• IMG_4599.jpeg
    IMG_4599.jpeg
    38,5 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_4599.jpeg
    IMG_4599.jpeg
    38,5 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı