Sisteme HDD alınırsa yavaşlama olur mu?

mesut14145

Centipat
PC'de 2 adet SSD var. Sistemi SSD atsam oyunları HDD atsam PC açılış hızını etkiler mi? Yani sistem SSD'de olacak.
Oyunlar yavaş açılır değil mi?
Performans etkilemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC'de 2 adet SSD var. Sistemi SSD atsam oyunları HDD atsam PC açılış hızını etkiler mi? Yani sistem SSD'de olacak.
Oyunlar yavaş açılır değil mi?
Performans etkilemez.
Oyunlar birazcık daha yavaş açılır o kadar. Sistem akıcı olmaya devam eder.

SSD'deki Windows'un açılış hızı ve kullanımdaki hızı gibi şeylere etki etmez. Sadece HDD'ye kurduğun şeylerde etkisi olur.

Açılış hızını etklemesi disk sırası ile ilgili. Boot sırası üzerinde SSD, yani işletim sisteminin kurulu olduğu disk ön sırada ise daha kısa sürer. Ancak disk sayısı arttıkça ön yükleme kısmına geçme zamanı artmakta. Onun dışında oyunları HDD'e kurarsanız yükleme süresi SSD'ye göre daha yavaş olacaktır. Onun dışında sistemi kullanımı konusunda yavaşlama olmayacaktır.

Açılış hızını etklemesi disk sırası ile iligli. Boot sırası üzerinde SSD, yani işletim sisteminin kurulu olduğu disk ön sırada ise daha kısa sürer. Ancak disk sayısı arttıkça ön yükleme kısmına geçme zamanı artmakta. Onun dışında oyunları HDD'e kurarsanız yükleme süresi SSD'ye göre daha yavaş olacaktır. Onun dışında sistemi kullanımı konusunda yavaşlama olmayacaktır.

Şu da aklıma geldi, nedense Geri Dönüşüm Kutusu'na her girdiğimde HDD'yi etkinleştiriyor anlık bir bekletme yapıyor. Onun dışında hiçbir klasörde HDD ile ilgilenmiyor sistem, hali hazırda depolama işlevi görüyor.

Şu da aklıma geldi, nedense Geri Dönüşüm Kutusu'na her girdiğimde HDD'yi etkinleştiriyor anlık bir bekletme yapıyor.

Geri dönüşüm kutusu sisteme takılı tüm diskleri kapsadığı için oluyor o. Eğer disk durmuş ise ve silinen bir dosya o disk üzerinde ise mecburen o veriyi okumak için diski çalıştırıyor :like:

Geri dönüşüm kutusu sisteme takılı tüm diskleri kapsadığı için oluyor o. Eğer disk durmuş ise ve silinen bir dosya o disk üzerinde ise mecburen o veriyi okumak için diski çalıştırıyor :like:

Silinen dosya oradan olmasa bile yapıyor. Bana çok ilginç geldi sanırım içeride dosya olması rastgele tüm disklerle iletişime geçmesine yetiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı