Sisteme HDD takmak yavaşlamaya sebep olur mu?

Samet07

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 5 5500 rtx 3060 12gb
Ryzen 5 5500 ve RTX 3060 bilgisarım var ve içinde 512 GB M.2 SSD var. 1-2 TB hard disk almayı düşünüyorum çünkü SSD'ler çok pahalı. İçerisine ilaveten hard disk taksam bilgisayar yavaşlar mı ya da başka bir sorun çıkartır mı?

Windows SSD ise sorun olmaz ama HDD'deki oyunların açılması falan uzun sürer. Oyun performansını hatırı sayılır derecede etkilemez.

Windows m2 ssdde olduğu için açılış fark etmez.
Hdd ye yüklediğin her uygulama ve her dosya daha geç açılacaktır.
Ayrıca bilgisayarının yerini değiştirirken dikkatli ol,hddler hassas cihazlar.
Ek olarak bulunduğun yerde elektrik kopmaları yaşanıyorsa bozulabilir,yeni hddler bu konuda daha iyi ama önemli olan dosyaları yedeklemeni öneririm bozulabilir belli olmaz.

Son düzenleme:
Sadece, HDD'ye yüklediğin oyunlar geç açılır. Windows performans'ına bir etkisi olmaz.

Windows SSD ise sorun olmaz ama HDD'deki oyunların açılması falan uzun sürer. Oyun performansını hatırı sayılır derecede etkilemez.
Oyun performansını hiç etkilemez.
Ryzen 5 5500 ve RTX 3060 bilgisarım var ve içinde 512 GB M.2 SSD var. 1-2 TB hard disk almayı düşünüyorum çünkü SSD'ler çok pahalı. İçerisine ilaveten hard disk taksam bilgisayar yavaşlar mı ya da başka bir sorun çıkartır mı?
Eğer sıfır HDD alınacaksa HDD kaynaklı mavi ekran almazsınız. 2.el tavsiye etmem sıkıntılı oluyorlar sistemi mavi ekran vermesi için zorluyorlar. Sistemi yavaşlatmazlar. Benim babam 7 senedir 128GB M.2 SSD ve 2TB HDD laptop kullanıyor. Sistem gayet hızlı açılıyor. Her program gayet hızlı. HDD'de yedeklerini dosyalarını tutuyor. Sisteme herhangi bir yavaşlatması olmaz.

Amacın depolama alanı olarak kullanmaksa hiçbir sorun yaşamazsın ve bilgisayarın yavaşlamaz.

Aldığın HDD ye kurduğun oyun ya da programlar yavaş olur. SSD'ye kurduklarının performansı etkilenmez. İşletim sisteminin performansı da etkilenmez.

**** İYİ AKŞAMLAR *****

Oyunu HDD'den SSD'ye taşıyınca oyunun açılma süresi azalmış ve göreceli olmakla beraber bana biraz daha akıcı gelmişti oyun. FPS'te belli bir artış falan yoktu dediğim gibi tamamen göreceli.
Tabi ki fark var ama fps olarak fark olmaz.
Açılma süresi gereğinden fazla olduğunda deneyimi etkileyebiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı