Berkay Parlu
Femtopat
Daha fazla
Ürünü Sahibinden'de ikinci el olarak aldım, hiçbir sorunu yoktu. Sonra 500 GB HDD aldım ve taktığımda sorunlar yapmaya başladı. HDD sökünce daha rahat çalışmaya başladı. 54 dereceyi geçince sapıtıyor, 130 Watt kullanımı geçince ekran pikselleşiyor, sapitiyor vs. Bunların hepsi HDD'yi taktigimda oldu. 5 gündür uğraşıyorum, aldığımdan beri. Adam iade kabul etmiyor. HDD kısa devre vardir, o bozmustur diyor. En azindan HDD'yi iade edebildim. Ama AMD Adrenalin ayarında iyi bir özel fan ayarı yaptığımda Power limiti düşürüp Core frekansını -10'a çekince sorun çok yapmiyor. Ama bazen driver kurarken daha değişik bir hata yapıyor. Power limiti düştüğümde kart kullanımı %70'de oluyor maksimum, o yüzden hata vermiyor ama Power limit kapatmatigim zaman derece 60-70 oluyor ve chip ya da VRAM arızalarına benzer hata veriyor görünüm olarak. Minecraft'ta 700-1000 FPS verse de sorun yapmıyor. Çünkü kartı kullanmıyor o oyun. Shader kullandigimda kullanım artığı için sorun yapiyor tabii. FurMark'ta ise dediğim AMD Adrenalin ayari yapiliyken FurMark açarsam 4 dakika dayanabiliyor. Ve kart kullanimdayken %100'deyken ve derece 57 falan iken fanı koklersem dediğim ekran sorunu yeniden yapıyor. Bunun çözümü nedir, ne hatasıdır? WattMan falan mı? Chip mi? Faz mi? VRAM mi? Bir turlu anlamadım gitti. Ve kartı böyle kullanmak ileride sorun yapar mi? Daha farklı hatalara yol açar mı? Böyle tamir fiyatı nedir? Çabuk cevap lazım.
Son düzenleyen: Moderatör: