Sisteme karşı çıkanlar ne istiyor?

Nerede illuminati kelimesini duyarsanız oradan uzaklaşın. Nerede dünyayı yahudiler yönetiyor rotschild rockefeller 10 aile bilmem ne diyen duyarsanız kaçın. Hepsi zırva. İlluminati feshedileli 200 sene olmuş. Ayrıca 7 yaşında bir veledin bile bildiği "gizli örgüt" mü olabilir la? Zaten ortada dünyayı yöneten gizli bir yapılanma varsa bunu hiçbir insanın bilebilme şansı yok. Masonlar ve rotary kulübü roma kulübü tarzı şeyler elitlerin golf kulüpleri gibi bir şey kendi aralarında al-ver yapmalarına ve önlerinin açılmasını iş yapmalarını hızlandırma girişimleri gibi şeyler için olan örgütlerdir.

Dünyayı ne bir aile ne 10 aile ne bir gizli örgüt ne de bir ülke yönetiyor. İsimlerini ben biliyorum ya da çok bilmiş gibi atıp tutan varsa dinlemeyin abi uzaklaşın ortamdan. Dünya çok büyük ve karmaşık bir yer asla %100 kontrol ve yönetim düzen sağlanamaz. %44'üne nüfuz etsen yeterli ki bunu yapan küresel çapta bir elit ahtapot ağı olduğu "KESİN" bir durumdur. Fakat dediğim gibi isimleri ve yapılanmaları bilemeyiz ama son 10 yılda hele hele 2008'den bu yana bu 2 kutbun bariz bir mücadelesi ve ifşaatları çok yüksek düzeyde. Bakalım kazanan kim olacak göreceğiz.

Mesela ne istiyorsun? Tamam o zaman, kalk git hadi.. Git patronuna söyle;

"Boss, istediğim kadar izin vereceksin. İstediğim parayı vereceksin. İstediğim zaman izin alacağım." de bakalım.

İnsan kendisi istiyor bunları... İnsan, sosyal bir varlık olduğu için çoğunluğa uyma ihtiyacı duyuyor... Eline özgürlüğünü ver, "Hadi şimdi özgürsün." de, sonrasında gelip yine birinin himayesi altına girecektir.

Bu videoyu yapanlar içinde geçerli.. Kimse kimseyi kandırmasın..

Kafamda ara ara saçma da olsa bir ütopya canlandırırım. Milletlerin ve dinlerin olmadığı, en baştan beri akılcı ve bilimsel kararların alındığı bir insanlık. Kimsenin kimseyi dini veya vatanı için öldürmediği... Tabi, bunlar romantik gelebilir fakat akılcı dedik o kadar. Burada teknokrasi devreye giriyor. Bu şekilde halk, aydınların söylemlerine itimat edecekler. Belki bu şekilde asırlarca saçma sapan muhabbetleri çevirmek yerine hep beraber gelişebilirdik. Gelişmeyecek olanları da aramızda barındırmayarak otokratik de olsa bilimsel bir dünyaya ayak basabilirdik. Falsoları vardır elbet fakat benim kurduğum ütopyanın temeli budur. (Konuyla alakasız oldu gibi fakat genel olarak cevabım bilimsel düşünce. Zorla da olsa bilimsel düşünmek zorundayız).

Son düzenleme:
Bu durum insanın aklına önceki çağları getiriyor atalarımız daha özgürdü daha güzel yaşıyorlardı gibi fikirler getiriyor. Belki çağı geriletme isteği veriyordur.

Hangi bilim? Avrupa'da teknoloji mucizeleri Afrika'da insanları öldürüyor.

Hangi bilim? Avrupa'da teknoloji mucizeleri Afrika'da insanları öldürüyor.
Ben ütopyamdan bahsettim. Yüzyıllarca 'acaba şu dağ tanrı mı' tartışmalarının değil de akılcılığın ön planda olduğu bir insanlık. Ancak bu kaçamak bir cevap olur. Tarihimizi istesek de değistiremeyiz. Günümüze baktığımızda, haklısınız. Bizim bilimimiz, Afrika'daki insanları etkileyemiyor. Bunun sebebi de temellerimizin sağlam olmayışı. Bu sistemin değişmesi için halkların cehaletten kurtulması gerekir. Ancak burada da şu problem devreye giriyor: Ekonominin her şey olduğu bu dünyada, parası olmayan bir devlet nasıl bilimsel düşünecek? Durumumuz çok vahim. Bireyselcilik tek çıkış kapısı gibi.

İnsanlar yatmak istiyor kardeşim çalışmak istemiyor. Kendi işimi kuracağım diyor git kur o zaman neden burayı ağlama duvarına döndürüyorsun. Kimse sizi zorla maaşlı çalışan yapmadı gidip dükkan açabilirdiniz. Kapitalizm insanlık tarihinin geliştirdiği en iyi sistemdir.

Sistemde bir düzensizlik olduğunu düşünerek karşı çıkıyor da olabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…