Nerede illuminati kelimesini duyarsanız oradan uzaklaşın. Nerede dünyayı yahudiler yönetiyor rotschild rockefeller 10 aile bilmem ne diyen duyarsanız kaçın. Hepsi zırva. İlluminati feshedileli 200 sene olmuş. Ayrıca 7 yaşında bir veledin bile bildiği "gizli örgüt" mü olabilir la? Zaten ortada dünyayı yöneten gizli bir yapılanma varsa bunu hiçbir insanın bilebilme şansı yok. Masonlar ve rotary kulübü roma kulübü tarzı şeyler elitlerin golf kulüpleri gibi bir şey kendi aralarında al-ver yapmalarına ve önlerinin açılmasını iş yapmalarını hızlandırma girişimleri gibi şeyler için olan örgütlerdir.Sistemin doğru kullanılması ile zevk sahibi olabilir zaten insanlar. Ama mutsuzluğun kaynağından kastınız kötü/ağır işler ise o işleri mecburen birilerinin yapması lazım. Eğer biri para için köleleşmemek istiyorsa aklını kullanıp para kazanabilir. Sadece fiziksel güçle para kazanılmaz. Yetmez o para. Ama tabi bazılarının aklını kullanmak yerine sistem kötü diye ağlamayı tercih etmesi de komik. Yorumunuz da o pahalı ürünleri satın alan insanların mutlu olduğunu sandığını söylemişsiniz. Eğer böyle ürün alarak mutlu olmuyorlarsa zaten onların ihtiyacı olan mutluluk maddi değil manevi bir şeydir. Hazdır. O hazzı sistem değilde kendi hayatı belirler. Ona bağlı. Bu arada ilk kuralı çiğnediniz.
Hocam doğru olabilir bu ama benim demek istediğim bazı tembeller kendinin kötü yaşamı olmasını bu bahsettiğiniz gizli örgüte yıkıyor.
Dünyayı ne bir aile ne 10 aile ne bir gizli örgüt ne de bir ülke yönetiyor. İsimlerini ben biliyorum ya da çok bilmiş gibi atıp tutan varsa dinlemeyin abi uzaklaşın ortamdan. Dünya çok büyük ve karmaşık bir yer asla %100 kontrol ve yönetim düzen sağlanamaz. %44'üne nüfuz etsen yeterli ki bunu yapan küresel çapta bir elit ahtapot ağı olduğu "KESİN" bir durumdur. Fakat dediğim gibi isimleri ve yapılanmaları bilemeyiz ama son 10 yılda hele hele 2008'den bu yana bu 2 kutbun bariz bir mücadelesi ve ifşaatları çok yüksek düzeyde. Bakalım kazanan kim olacak göreceğiz.