Sisteme RAM takınca performans düşüşü oluyor

en3s19

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar.

Bilgisayarımdaki 2x2 4 GB RAM'i çıkartıp yerine 8 GB Single 1600 MHz RAM taktım ve daha önce 60 FPS kısıtlamada Valorant oynanılabiliyordu, (kısıtlıyorum çünkü kısıtlamayınca drop oluyor.) Şimdi 8 GB RAM taktığımdaysa 60 FPS kısıtlamada sabit 60 FPS alamıyorum hep drop giriyor, kısıtlamayı kaldırınca ise hiç oynanamaz hale geliyor. Sebebi nedir? İşlemcim 1333 MHz desteklediğinden olabilir mi? Daha önceki RAM'im 1333 MHz idi. Eğer MHz'den dolayı oluyorsa MHz'yi nasıl değiştirebilirim?

Işlemci: AMD Phenom II X4 965.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 6790.
RAM: Kingston 8 GB 1600 MHz CL11.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar.

Bilgisayarımdaki 2x2 4 GB RAM'i çıkartıp yerine 8 GB Single 1600 MHz RAM taktım ve daha önce 60 FPS kısıtlamada Valorant oynanılabiliyordu, (kısıtlıyorum çünkü kısıtlamayınca drop oluyor.) Şimdi 8 GB RAM taktığımdaysa 60 FPS kısıtlamada sabit 60 FPS alamıyorum hep drop giriyor, kısıtlamayı kaldırınca ise hiç oynanamaz hale geliyor. Sebebi nedir? İşlemcim 1333 MHz desteklediğinden olabilir mi? Daha önceki RAM'im 1333 MHz idi. Eğer MHz'den dolayı oluyorsa MHz'yi nasıl değiştirebilirim?

Işlemci: AMD Phenom II X4 965.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 6790.
RAM: Kingston 8 GB 1600 MHz CL11.

Çift kanal bellek 2 kata yakın performans verir.

4x4 yapsaydınız keşke yakın zamanda 8x8 yapmaya çalısın bence düzelir sorunlarınız @Yener K. hocam siz ne düşünüyorsunuz?

Sistemimin 16 GB RAM kaldırabileceğini sanmıyorum.

Bence 1333 MHz olarak frekansını değiştirince sorun çözülecek ama nasıl değiştireceğimi bilemiyorum. BIOS'umda bulamadım, atacağım resimden yardımcı olursanız sevinirim.

Bulamadım burada.

Dosya Ekleri

• IMG20221025134651.jpg
    IMG20221025134651.jpg
    195,1 KB · Görüntüleme: 28
Sistemimin 16 GB RAM kaldırabileceğini sanmıyorum.

Bence 1333 MHz olarak frekansını değiştirince sorun çözülecek ama nasıl değiştireceğimi bilemiyorum. BIOS'umda bulamadım, atacağım resimden yardımcı olursanız sevinirim.

Bulamadım burada.

O BIOS'un aynısı bende de var ben de bulamadım MHz ayarlama yerini sadece OC yapabiliyorum.

Aslında sebebi açık. Tek kanal ile performans düşmesi normal. Çift kanal ile bant genişliği daha fazla olur. Anakart modeli nedir, Single 8 GB RAM çalışıyorsa Dual de çalışması lazım.

Aslında sebebi açık. Tek kanal ile performans düşmesi normal. Çift kanal ile bant genişliği daha fazla olur. Anakart modeli nedir, Single 8 GB RAM çalışıyorsa Dual de çalışması lazım.

ASUS M5A78L-M LX3 anakartım.

Hocam ama hiç oynanamıyor yani, çok felaket drop giriyor bence MHz ayarından dolayı ama tam olarak bilmiyorum. İsterseniz video çekip atabilirim hemen Valorant'ta.

Tamamdır. 16 GB desteği var.

İşlemci zaten tekli çekirdek olarak güçlü değil bir de tek kanal ile Valorant için iş zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı