Çözüldü Sisteme uyku modunda SSD takıldıktan sonra açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LY0

Attopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Dün akşam üzeri PC'de oluşan depolama ihtiyacı sonucu daha önce de yaptığım gibi PC'yi uyku moduna aldım ve çekmecemden 240GB bir SSD vardı önceden kullandığım çıkarıp uyku modunda taktım. Sonrasında uyku modundan uyandırmak için güç tuşuna bastım lakin klavye, mouse ve ekranda bir tepki olmadı.
Kasayı bir süre bekledikten sonra güç tuşundan kapattım geri açtım. Kasa ışığı yanıp söndü ama ekran veya bir aksiyon yaşanmadı.
Sonrasında tekrar kapat açmalar, güç kaynağını kapatıp açmalar yapsam da sanki uyku modundaymış gibi kaldı.

Kasada sistem M.2 SSD'de kurulu. Ek taktığım SSD'yi çıkarsam da ne yapsam da açtıktan sonra sadece kasa çalışıyor başka hiçbir durum yaşanmıyor.
Bilgisi olan veya tecrübe eden oldu mu?

Şimdiden dönüş yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

Çözüm
Merhabalar,

Dönüş için teşekkür ederim. BIOS pilini çıkarıp tekrar takmayı denedim lakin çözülmedi.
Sonrasında tüm depolama aygıtlarını söküp o şekilde başlattım. Bilgisayar açıldı sonrasında kapatıp sistemin kurulu olduğu M2 SSD'yi geri taktım, sistem uyku modunda açılır gibi açıldı ve devam etti. Şuan için sorun çözüldü. Konuyu okuyacak arkadaşlar, siz uyku modunda SSD takmayın
Bu tarz işlemlerde herzaman bilgisayarı kapatıp, bataryasınıda sökmeniz lazım. Aksi durumda statik elektrik veya benzeri durumlarda bu tarz hatalar oluşabiliyor. BIOS'un çökmeside durmadan aç/kapa yapmanız ile muhtemel.

Bilgilendirmek için söylüyorum, yapabileceğiniz çözümü umarım vardır ama şahsi tavsiyem uzman birine götürmeniz.

Merhabalar,

Dönüş için teşekkür ederim. BIOS pilini çıkarıp tekrar takmayı denedim lakin çözülmedi.
Sonrasında tüm depolama aygıtlarını söküp o şekilde başlattım. Bilgisayar açıldı sonrasında kapatıp sistemin kurulu olduğu M2 SSD'yi geri taktım, sistem uyku modunda açılır gibi açıldı ve devam etti. Şuan için sorun çözüldü. Konuyu okuyacak arkadaşlar, siz uyku modunda SSD takmayın

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…