Sisteme yeni ikinci DDR5 RAM'i takınca ekran gelmiyor

swipled

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarıma RAM takviyesi için RAM aldım. Şimdi takıp açmaya çalıştım fakat ikinciyi takınca ekran gelmiyor. Söküp önceki tek olanla çalıştırdığımda ise ekran geliyor sorun neden olabilir? RAM'ler birbiri ile aynı olduğuna eminim. Anakart modelim A620M h. BIOS sürümüm güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm RAM'leri çıkartıp sadece yeni gelen RAM'i, önceki zaten sizde bulunan RAM'in olduğu slota takıp açmayı dener misiniz.

Merhaba bilgisayarıma RAM takviyesi için RAM aldım. Şimdi takıp açmaya çalıştım fakat ikinciyi takınca ekran gelmiyor. Söküp önceki tek olanla çalıştırdığımda ise ekran geliyor sorun neden olabilir? RAM'ler birbiri ile aynı olduğuna eminim. Anakart modelim A620M h. BIOS sürümüm güncel.

RAM'ları tak kasanın güç kablsonu çekip kasanın açma düğmesine 10 saniye basılı tut. Güç kablsonu çakıp monitörün güç düğmesini kapat kasanın düğmesine bastıktan sonra monitörü aç. Bu 1 çözüm olmasa 2 söyleyeceğim.

Tüm RAM'leri çıkartıp sadece yeni gelen RAM'i, önceki zaten sizde bulunan RAM'in olduğu slota takıp açmayı dener misiniz?

Denedim tek olarak taktığımda önce ekteki Gigabyte yazısı geldi sonrasında bu ekranı verdi.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-03-12 saat 16.23.58_01fff7e0.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-03-12 saat 16.23.58_01fff7e0.jpg
    198,5 KB · Görüntüleme: 20
  • WhatsApp Görsel 2025-03-12 saat 16.23.58_7ced10a7.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-03-12 saat 16.23.58_7ced10a7.jpg
    224,5 KB · Görüntüleme: 20
Denedim tek olarak taktığımda önce ekteki Gigabyte yazısı geldi sonrasında bu ekranı verdi.
RAM'in arızalı olabileceğini düşünüyorum. Linkini bıraktığım vidyodaki gibi test eder misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kimi arkadaşlar RAM değiştirdikten sonra Windwos'tan kaynaklı hatalar da almış ancak sizde yeni RAM takıldıktan sonra BİOS bile açılmıyor, bu sebeple RAM'le ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Eğer test sonunda RAM'le ilgili bi sorun çıkarsa resmini çekmeyi unutmayın, iade ederken kolaylık sağlar.

RAM'in arızalı olabileceğini düşünüyorum. Linkini bıraktığım videodaki gibi test eder misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kimi arkadaşlar RAM değiştirdikten sonra Windows'tan kaynaklı hatalar da almış ancak sizde yeni RAM takıldıktan sonra BIOS bile açılmıyor, bu sebeple RAM'le ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Eğer test sonunda RAM'le ilgili bir sorun çıkarsa resmini çekmeyi unutmayın, iade ederken kolaylık sağlar.

Yardımınız için teşekkürler fakat aldığım yerden teknik destek talebi oluşturdum iade ediyorum.

Yardımınız için teşekkürler fakat aldığım yerden teknik destek talebi oluşturdum iade ediyorum.
Hocam bence en mantıklısını yapmışsınız. Ayrıca RAM slotlarınızdan biri arızalıysa yeni ram aldığınızda benzer sorunlar yaşamamak için zaten var olan RAM'inizi anakartın tüm RAM slotlarını test etmek için kullanmakta fayda var.

Hocam bence en mantıklısını yapmışsınız. Ayrıca RAM slotlarınızdan biri arızalıysa yeni ram aldığınızda benzer sorunlar yaşamamak için zaten var olan RAM'inizi anakartın tüm RAM slotlarını test etmek için kullanmakta fayda var.
İki adet RAM slotum var, ilkinde çalışıyor. İkincisine tek RAM'i taksam çalışır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı