Sisteme yük binince mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Alperen1231

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1nwChhjs1ouk6PHTgjt_xEbTWo5H7yJ4o?usp=sharing
RAM
16gb
SSD veya HDD modeli
kioxia-exceria sata ssd
Ekran kartı
1660 super
Anakart
BM 450M DRAGON
İşlemci
ryzen 5 2600x
Öncelikle merhaba. Uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum ve hala daha devam ediyor. Keşke bu sorunu düzeltebilsem, umarım yardımcı olursunuz. Soruna gelirsek bilgisayarım GTA 5 gibi oyunlarda mavi ekran veriyor. Fortnite da ara sıra oluyor. GTA 5 Grand RP oynarken 1 saat da bir mavi ekran veriyor. Bu sorun yüzünden 4-5 aydır oyunu oynamıyordum ama artık çok sıkıldım arkadaşlarımla oynamak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Mavi ekran hatası üzerine WinDbg'den incelediğimde disk ile problem var gibi bir şey diyor, bir de siz bakarsanız iyi olur.

Son düzenleme:
Ses ve NVIDIA sürücünü güncelle. Bunlar yazılımsal sorunlar. Donanımsal olarak kullandığın disk sorunlu görünüyor. Cdm ile hız testi yapın.

Hepsinde cihazınız için en iyi sürücüler yüklü diyor.

Diski değiştirmeyi düşünüyorum.

UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatasında ne yapacağım ki neden kaynaklıdır.

Böyle mi yapacaktım.@GFYT

Dosya Ekleri

• 1717970217802.png
    1717970217802.png
    49,4 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Hepsinde cihazınız için en iyi sürücüler yüklü diyor.

Diski değiştirmeyi düşünüyorum.

UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatasında ne yapacağım ki neden kaynaklıdır.

CrystalDiskMark ile okuma yazma değerlerini istedim.

Sistemde sadece Kioxia diski mi var? Sorun bütün dosyalarda disk kaynaklı gözüküyor diskte donanımsal sorun olabilir, diskin güç kablosunu SATA kablosunu ve SATA portunu kontrol ettiniz mi? Temassızlık olabilir.

Etmedim sadece Kioxia SSD var bir de UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatası veriyor ama %0 da kaldığı için minidump dosyası oluşturmuyor. 1 yıldır bu sorunu yaşıyorum bir türlü düzeltemedim sorunun ne olduğunu tam çözebilsem.

CrystalDiskInfo adlı programdan görsel atabilir misiniz? Sorun büyük ihtimalle disk kaynaklı zaten değiştirmeniz gerekecek gibi.

Değiştirmesine sıkıntı yok sadece sorun çözülsünde UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatasını nasıl çözeceğim CrystalDiskInfo adlı programdan görsel atacağım 2 dakika.

CrystalDiskInfo adlı programdan görsel atabilir misiniz? Sorun büyük ihtimalle disk kaynaklı zaten değiştirmeniz gerekecek gibi.

1718053914120.png

1718053914120.png

CPU ısınıyor benim bir de ama ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum 95 derece falan gördüm bugün.

SMART verilerinde diskte bir sorun gözükmüyor ama dosyalarda sorun yine disk kaynaklı(UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION'da disk kaynaklı), siz diskin SATA kablosunu kontrol edip SATA portunu değiştirmeyi deneyin, bir şey değişmezse başka bir disk ile denemeniz lazım.
@claus hocam müsaitse size benden daha iyi yardımcı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı