Sistemi başlatınca görüntü gelmiyor ve fanlar çalışmıyor

unbrokentr

Attopat
Daha fazla  
Sistem montajını yaptım. Başlata basınca hafif bir ses geliyor, PSU'nun RGB ışıkları yanıyor ama PC'deki fanlar ve RGB ışıklar çalışmıyor, ekrana görüntü gelmiyor, kısa bir süre sonra yeniden başlatıyor kendini.

Anakartı kasaya vidalıyorsunuz ya, o vidaladığınız yerlerde yükseltme vidaları var, onların anakart boyutuna göre yerleri değişir, siz onları kendi anakartınıza göre ayarlamadıysanız fazladan vida kalır kısa devre yaptırır.

Hocam o vidaların sistemle alakası var mı onlar sadece sabit tutmak için değil mi uzay montaj yaptığımızı düşünürsek PC'nin açılması mı lazım. Soruya soruyla cevap veriyorum yine ama hocam kusura bakmayın.

Onlardan vida deliklerine denk gelmeyen olursa anakartın arkasındaki lehimlere temas eder kısa devre yaptırır, sadece anakart deliklerine denk gelenler kalmalı.

Evet uzay montaj çalışması gerekir.

Çalışmadı hocam yine aynı olay oldu.

Onlardan vida deliklerine denk gelmeyen olursa anakartın arkasındaki lehimlere temas eder kısa devre yaptırır, sadece anakart deliklerine denk gelenler kalmalı.

Evet uzay montaj çalışması gerekir.

Hocam bir daha denedim şimdi açıldı dediğiniz gibi ama bu sefer Windows kurulu değilmiş gibi davranıyor FreeDOS PC gibi.

Dosya Ekleri

• 20251201_182011.jpg
    20251201_182011.jpg
    137,4 KB · Görüntüleme: 2
Şu vidaları kontrol edin, yanında m yazmayan delikte takılı olan varsa onu söküp m yazana takın.

Anakart mATX görünüyor.

Evet hocam küçük anakart ASUS Prime B650M-R ve kasa vidaları ile ilgili bir şey yapmadım hocam ekstra direk üstüne anakartı koyup vidalamıştım.

Şu vidaları kontrol edin, yanında m yazmayan delikte takılı olan varsa onu söküp m yazana takın.

Anakart mATX görünüyor.

Bazı yerlerde A/M/I yazıyor bazılarında sadece A/M bunlar sökülmüyor galiba. Kasanın arka kısmınıda attım.

Dosya Ekleri

• 20251201_184416.jpg
    20251201_184416.jpg
    122,6 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı