Sistemi güç tuşuna basılı tutarak kapatmak zarar verir mi?

Letho4141

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar CS2'de Steam overlay açınca PC donuyor, hiç olmamıştı.
Dert ettiğim şey PC'nin başlatma tuşuna basılı tutarak PC'ye reset atmam gerekti.
Bu PC'ye zarar verir mi? Korktum açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alışkanlık haline getirmeyin. Nadir de olsa işletim sisteminde açılmama sıkıntısına yol açabilir veya depolama birimlerine zarar verebilir. Ayda yılda bir yapmaktan çoğu zaman zarar gelmez.

Arkadaşlar CS2'de Steam overlay açınca PC donuyor, hiç olmamıştı.
Dert ettiğim şey PC'nin başlatma tuşuna basılı tutarak PC'ye reset atmam gerekti.
Bu PC'ye zarar verir mi? Korktum açıkçası.

HDD kullanmıyorsanız zarar gelmez hocam benim de arada çöküyor ben kapatıyorum.

Alışkanlık haline getirmeyin. Nadir de olsa işletim sisteminde açılmama sıkıntısına yol açabilir veya depolama birimlerine zarar verebilir. Ayda yılda bir yapmaktan çoğu zaman zarar gelmez.
hiç olmamıştı bu gün 2 kere yapmak zorunda kaldım sonra sorunu halletim dosyalardan

HDD kullanmıyorsanız zarar gelmez hocam benim de arada çöküyor ben kapatıyorum.
SSD kulalnıyorum

Siz tuşa bastıktan sonra işletim sistemi kendisi kapatmaya geçiyorsa hiç sıkıntı olmaz. Ama uzun basarak kapatmaya zorluyorsanız işletim sisteminde sıkıntılar olabilir. Donanımsal sorun olmaz.

Siz tuşa bastıktan sonra işletim sistemi kendisi kapatmaya geçiyorsa hiç sıkıntı olmaz. Ama uzun basarak kapatmaya zorluyorsanız işletim sisteminde sıkıntılar olabilir. Donanımsal sorun olmaz.
donanımsal dediğiniz sistemdeki parçalar ve pc demi

Evet. Parçalara zarar vermez. Ama işletim sistemindeki dosyalara zarar verme ihtimali var.
Pc çökünce napıcam bu zararı yemekmi zorundayım geçende nvdia güncellemesi atmıştım 3 hafta önce siyah ekran geldi gelmedi genen öyle kapatmak zorunda kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…