Sistemi kapatmak ile elektriğini kesmek aynı şey mi?

Makaleler
12
Windows 10'da bilgisayarın normal bir şekilde kapatılması ile elektriğini kesmek veya güç tuşuna basılı tutmak aynı şeyi mi yapıyor? Yani işletim sistemi bilgisayarı kapatırken gerekli işlemleri yaptıktan sonra gücü bir anda mı kesiyor? Bazen ekran kartı sebebiyle güç tuşuna basılı tutup kapatmak gerekebiliyor.

Ben eskiden masaüstü kullanıyordum oradan kaldı kafamda biraz, sanırım bilgisayar üzerinden kapatırsanız küçük işlemler yapıyor öyle kapatıyor ama prizi çekerseniz pat diye kapatır bu da bilgisayara biraz zarar verir.

Bilgisayarı kapat yerinde kasanın düğmesine bir kere bas çek yapıyorum kendi kendine kapatıyor. Bunda herhangi bir sıkıntı var mı ? Hızlı bir işlem yapacaksam mecbur çok nadir de olsa düğmesine basılı tutuyorum.

Hayır. Windows'u normal yollardan kapattığınızda bazı veriler kaydedilir ve işlemler güvenli şekilde durdurulur. Elektriği keserseniz HDD bozulmasına kadar gidecek sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

1 kez basarsanız problem çıkmaz ancak basılı tutarsanız direkt elektrik gider.

Elektrik kesilirse, bilgisayar aniden gider ve hazırlıksız olarak yakalanır. Ama normal şekilde kapatırken, bilgisayara önce bilgi gider, öyle kapanır. Yani hazırlıklı olur.

Onda bir sorun yok. Sistemi normal bir şekilde kapatmakla tamamen aynı şey. Ama basılı tutarsanız fişi çekmeye yakın bir şey olur. Kısa devre koruması devreye girer.

Değil.
Şöyle anlatayım.
Arabanın motorunu kapatırken kapanmadan önce bir titrer motor. Sonra tamamen güvenli bir şekilde durur.
Ama siz içerdeki sistemi ani şekilde bir engel koyup durdurursanız sistem zarar görür.
Umarım anlamışsınızdır.

Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…