Sistemi sıfırlamak zararlı mıdır?

Format atarsanız daha güzel olur. Ayrıca bildiğim kadarıyla çok veri yazdırıldığından ömrü kısalıyor diskin.
 
Sıfırlamak hem çok uzun sürer, hem de türlü türlü hatalar almanıza sebep olabilir. Flash disk ile format atmak en iyisidir.
 
Google Chrome'da Technopat Sosyal'e giremiyormuşsunuz. Eğer karşınıza site bulunamadı vs gibi bir hata geliyorsa DNS'yi değiştirin. Discord'un kendini kapatması ise bazı dosyaların vs. kaybolmuş olmasından kaynaklanıyor olabilir. Windows dosyalarından bahsediyorum. Komut satırından SFC /scannow komutunu çalıştırarak bir sorun var mı diye kontrol edin. Ekranın gidip gelmesini ise yine Windows dosyalarına ve ekran kartı sürücülerine bağlı olduğunu düşünüyorum.

Sıfırlamak hem çok uzun sürer, hem de türlü türlü hatalar almanıza sebep olabilir. Flash disk ile format atmak en iyisidir.

Sıfırlama işlemi bende sadece 1-1 buçuk saat kadar sürdü. Ayrıca yeni Windows sürümlerinde bulut üzerinden sıfırlama özelliği var. Format bütün Windows dosyalarını baştan yükler. Sıfırlama daha kompakt ve hızlı bir çözümdür. Ayrıca sıfırlama hızı direk olarak disk hızına bağlıdır. Formatta ise hız, hem diskin, hem format için kullanılan belleğin, hem de kullanılan bellek portunun hızına bağlıdır. (gözlemlerime göre...)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı